αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο φουτουριστικό βραχιόλι της Sony που μετατρέπει τις κινήσεις σου σε ήχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φουτουριστικό βραχιόλι της Sony που μετατρέπει τις κινήσεις σου σε ήχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Sony, όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, είχε μία αξιόλογη παρουσία στο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Texas, παρουσιάζοντας prototype λύσεις που αποτελούν κομμάτι του R&D “Future Lab program” της εταιρείας. Το “παρών” αυτή τη φορά έδωσαν “πειραματικά” wearables, όπως μία νέα πρόταση που χρησιμοποιεί κινήσεις σας για να παράγει και να διαχειρίζεται ήχους και μουσική.

Το prototype wristband, που βλέπετε στις φωτογραφίες, αποτελεί τμήμα αυτού που η εταιρεία αποκαλεί Motion Sonic project.

Όπως αναφέρει το Digitallife.gr, διαθέτει αισθητήρες και μικρόφωνα για να λαμβάνει δεδομένα όταν το κινείτε (όταν περιστρέφεται, επιταχύνεται ή ανάλογα με τη γωνία ή τις κινήσεις σας). Η συσκευή μεταφράζει αυτούς τους ήχους σε μία από τις πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες που υπάρχουν και μετατρέπουν τα άκρα σας ουσιαστικά σε μουσικά όργανα. Σας επιτρέπουν ακόμη να προσθέσετε ή να διαχειριστείτε φίλτρα σε μία υπάρχουσα μελωδία ή να εκτελέσετε μια σειρά από άλλους ειδικούς χειρισμούς στο κομμάτι του ήχου.

Κάποια παραδείγματα περιλαμβάνουν χειροκρότημα με τα χέρια σας ή χτυπώντας τα γόνατά σας για να δημιουργήσετε και να να διαχειριστείτε μελωδίες, καθώς και έναν τρόπο να μετατρέψετε κινήσεις κιθάρας στον αέρα σε πραγματικό ήχο που βγάζει μία κιθάρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =