αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO τρόπος με τον οποίο σπουδαίοι CEOs όπως ο Steve Jobs και ο Bill Gates, βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο

O τρόπος με τον οποίο σπουδαίοι CEOs όπως ο Steve Jobs και ο Bill Gates, βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο

Αρκετοί άνθρωποι έχουν εξ αρχής ταλέντο σε κάτι. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν και συγκεκριμένα skills με τα οποία μπορούν να ξεχωρίσουν πάνω στη δουλειά τους. Πως όμως μπορεί ένας ήδη χαρισματικός άνθρωπος να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να φτάσει στην κορυφή;

Το αμερικανικό site inc.com βάζει στην συζήτηση έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα, που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Είναι το λεγόμενο coaching. Ακόμα και οι άνθρωποι που διαθέτουν ταλέντο σε κάτι, πρέπει να βρουν έναν άνθρωπο που θα λειτουργήσει ως coach τους. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθούν ακόμα πιο πολύ.

Δεν είναι τυχαίο, όπως σημειώνει το inc.com, ότι πολλοί γνωστοί CEOs είχαν κάποιον coach ο οποίος τους βοήθησε να αναπτυχθούν. Την ίδια τακτική ακολούθησαν, για παράδειγμα, ο Steve Jobs (Apple), Bill Gates (Microsoft) και Eric Schmidt (Alphabet). Πέρα από τις έμφυτες ικανότητες, οι ίδιοι είχαν και ανθρώπους δίπλα τους, που τους έδωσαν την απαραίτητη καθοδήγηση.

Ένας καλός coach μπορεί να σου παρέχει 3 βασικά πράγματα:

  1. Βλέπει ότι δεν βλέπεις εσύ: Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις κάτι από πολλές οπτικές. Οι καλοί «προπονητές» μπορούν να δουν πράγματα που ίσως εσύ δεν μπορείς, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μπορεί να σταθούν σε κάτι απλό, όπως η γλώσσα του σώματος ή οι αντιδράσεις που προκαλούνται από μια κατάσταση. Και κάπως έτσι, να σου δείξουν τον σωστότερο δρόμο που μπορείς να ακολουθήσεις.
  2. Λέει πράγματα που δεν μπορείς να πεις: Ειδικά όταν μια ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, υπάρχουν τριβές μεταξύ των μελών της. Και η θέση του leader είναι πολύ δύσκολη, αφού πρέπει να πει δυσάρεστα πράγματα και να λάβει αποφάσεις. Εκεί μπορεί να βοηθήσει ο coach με την έμπειρη και ψύχραιμη ματιά, και να σου αναλύσει τι ακριβώς πρέπει να πεις έτσι ώστε να μην… υπάρξουν συγκρούσεις.
  3. Ξέρουν πράγματα που δεν ξέρεις: Οι έμπειροι προπονητές έχουν εργαστεί με πολλούς τύπους ανθρώπους και έχουν βιώσει πολλές καταστάσεις. Φυσικά, δεν έχουν το «μαγικό ραβδί» για να λύσουν όλα τα προβλήματα. Ωστόσο, μπορείς να σας καθοδηγήσουν έτσι ώστε να μην κάνετε λάθη που έκαναν ίσως οι ίδιοι στο παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες πίνουν νερό αντί για καφέ το πρωί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + five =