αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ για να μιλάς μπροστά σε ακροατήριο, χωρίς να έχεις σημειώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τρικ για να μιλάς μπροστά σε ακροατήριο, χωρίς να έχεις σημειώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μια δύσκολη στιγμή για αρκετούς ανθρώπους: Να μιλήσουν μπροστά σε ακροατήριο. Είτε πρόκειται για ένα meeting, είτε για ένα μεγάλο event. Να πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αν τους πεις να μην κρατήσουν σημειώσεις, και να πρέπει να τα πουν όλα «απ’ έξω».

Το άγχος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και είναι πολύ πιθανό να γίνουν λάθη κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Εκτός αν πας κατάλληλα προετοιμασμένος. Ο ιδρυτής της Kwik Learning, Jim Kwik, παραθέτει ένα απλό τρικ στο παραπάνω βίντεο. Έτσι ώστε να μιλάς μπροστά σε πολύ κόσμο και να είσαι άψογος. Χωρίς να έχεις σημειώσεις.

Το τρικ σχετίζεται… με το σπίτι σου. «Διάλεξε 10 αντικείμενα μέσα σε ένα δωμάτιο», λέει αρχικά ο Jim Kwik. Στην συνέχεια «ταίριαξε» κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα, με ένα βασικό σημείο της ομιλίας σου. Λίγο πριν, πρέπει φυσικά να έχεις σκεφτεί τα βασικά σημεία όσων έχεις να πεις. Με αυτή τη διαδικασία, δεν θα ξεχάσεις τίποτα. Γιατί πολύ απλά, θα έχεις στο μυαλό σου την εικόνα του δωματίου σου. Και κάθε πράγμα εκεί, αντιστοιχεί σε κάτι από την ομιλία σου.

Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσεις την μνήμη σου. Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 14 =