αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «τρελό» χρηματικό ποσό που θα δαπανήσει το Netflix για να κυριαρχήσει στο πεδίο της ψυχαγωγίας

Το «τρελό» χρηματικό ποσό που θα δαπανήσει το Netflix για να κυριαρχήσει στο πεδίο της ψυχαγωγίας

Μέσα σε μια περίοδο δύο δεκαετιών, το Netflix έχει μετασχηματιστεί επανειλημμένα, από μια υπηρεσία ενοικίασης DVD σε μια υπηρεσία περιεχομένου κι από εκεί σε μια πρωτοπόρα εταιρεία παραγωγής πρωτότυπων σειρών και ταινιών. Φέτος, αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο – την ανάδειξή του στη μεγαλύτερη πηγή ψυχαγωγίας βίντεο στις ΗΠΑ.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από δύο νέα στοιχεία. Πρώτον, ο The Economist προέβλεψε στις 30 Ιουνίου ότι το Netflix θα ξοδέψει 12-13 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτότυπα προγράμματα φέτος. Αυτά είναι πολύ περισσότερα από τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια που σχεδίαζε να ξοδέψει, όπως είχε αναφερθεί τον Οκτώβριο του 2017. Επίσης, θα είναι πολύ περισσότερα κι απ’ ό,τι σχεδιάζουν να δαπανήσουν τα καθιερωμένα στούντιο παραγωγής: το HBO δαπάνησε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για περιεχόμενο το 2017, ενώ ακόμη και το CBS δαπάνησε μόλις 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό βοηθά τη γνωστή υπηρεσία streaming να προσελκύει γνωστές παρουσίες, όπως οι Chris Rock, Shonda Rhimes και David Letterman. Το Netflix επίσης, σύμφωνα με τον The Economist, θα γυρίσει φέτος 82 ταινίες μεγάλου μήκους, σε σύγκριση με μόλις 23 ταινίες για τη Warner Brothers και 10 για τη Disney. Και ίσως να μην τελειώνουν εδώ τα σχέδια ανάπτυξης του Netflix: η Goldman Sachs προβλέπει ότι το Netflix θα δαπανά έως και 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια για περιεχόμενο ετησίως το 2022.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι μπορούν να δαπανούν χρήματα. Ένα ακόμη πιο εκπληκτικό στοιχείο προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν μια έρευνα γνώμης διαπίστωσε ότι το Netflix είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος παρακολούθησης περιεχομένου βίντεο σε τηλεόραση. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.500 ενήλικες στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το 27% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν το Netflix συχνότερα για να παρακολουθούν βίντεο, ενώ ακολουθούν η καλωδιακή τηλεόραση με 20%, η μη συνδρομητική τηλεόραση με 18%, και το YouTube με 11%. Το Netflix διατηρεί ένα ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 18-35 ετών, καθώς προτιμάται από το 40% των ερωτηθέντων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Υπάρχουν πολλοί προφανείς λόγοι γι’ αυτή την κυριαρχία, με τον The Economist να εστιάζει ιδιαίτερα στην ικανότητα του Netflix να χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να ικανοποιήσει τις ατομικές προτιμήσεις των θεατών, τόσο ως προς το τι προωθεί σε κάθε θεατή όσο και ως προς τι παράγει ή αγοράζει. Το Netflix είναι επίσης πολύ πιο πρακτικό ως προς την παρακολούθηση, σε σχέση με την καλωδιακή τηλεόραση, και επίσης και πολύ φτηνότερο.

Όμως, δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογικού πλεονεκτήματος: το Netflix έχει καταφέρει να παράγει σταθερά δημοφιλείς σειρές όπως το GLOW και το Bojack Horseman. Με άλλα λόγια, καταφέρνει και διοχετεύει τα χρήματά του σε περιεχόμενο που του επιτρέπει να κυριαρχεί στον χώρο της ψυχαγωγίας βίντεο.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + three =