αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο στοιχείο που προβληματίζει τους επενδυτές του Snapchat

Το στοιχείο που προβληματίζει τους επενδυτές του Snapchat

Πριν από λίγα 24ωρα, η Snap κατέθεσε μετά από αρκετό καιρό προσμονής, τα επίσημα έγγραφα της για να προχωρήσει στην Δημόσια Εγγραφή της. Σε πρώτη φάση, η εταιρία θέλει να αντλήσει αρχικά 3 δισ. δολάρια, με τον τελικό στόχο να φτάνει τα 25 δισ. δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το Snapchat (ναυαρχίδα της εταιρίας) είναι σε τροχιά ανάπτυξη, υπάρχει ένα στοιχείο που προβληματίζει τους επενδυτές. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσε το Recode.net, καταγράφεται μια πτώση στους ημερήσιους ενεργούς χρήστες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η πλατφόρμα είχε 21 εκατ. ενεργούς χρήστες την ημέρα, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 10 εκατ. το τρίτο τρίμηνο. Και έπεσε ακόμα περισσότερο, στα 5 εκατ., το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Αυτό αποδίδεται κυρίως στις κινήσεις των ανταγωνιστών, σε αυτό το χρονικό διάστημα που εξετάζουμε. Το Instagram, για παράδειγμα, λάνσαρε τα δικά του Stories, κάτι που όπως φαίνεται έπληξε το Snapchat. Εδώ βέβαια δημιουργείτε ένα μεγάλο ερώτημα: Θα καταφέρει το Snapchat να επιστρέψει σε ανοδική τροχιά σε ότι αφορά τον αριθμό των χρηστών το 2017; ‘Η οι ανταγωνιστές θα βγουν νικητές από αυτή τη μάχη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + sixteen =