αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο στοιχείο που μπορεί να σε φτάσει στην επιτυχία: Bill Gates και Warren Buffett καταλήγουν σε ένα απλό πράγμα

Το στοιχείο που μπορεί να σε φτάσει στην επιτυχία: Bill Gates και Warren Buffett καταλήγουν σε ένα απλό πράγμα

Έχουν καταγράψει και οι δύο τα δικά τους success stories. Σήμερα είναι πετυχημένοι στο business κομμάτι και φυσικά δισεκατομμυριούχοι. Μιλάμε για τους Bill Gates και Warren Buffet. Ενώ αρκετοί ίσως θα περίμεναν ότι οι δύο άντρες θα έχουν αναπτύξει διαφορετικό τρόπο σκέψης, φαίνεται ότι αυτοί συμφωνούν σε βασικά θέματα.

Όπως το ποιο είναι το κορυφαίο στοιχείο που μπορεί να φτάσει κάποιον στην επιτυχία. Αυτό είναι το πάθος που έχεις, με τη δουλειά που κάνεις.

«Για να γίνεις επιτυχημένος σε σχεδόν οτιδήποτε, πρέπει να έχεις πάθος για αυτό», σημειώνει ο Baffett.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο γνωστός επενδυτής, αν κάποιος έχει μια λογική νοημοσύνη και πάθος για αυτό που κάνει, μπορεί να συγκεντρώσει γύρω του και άλλους ανθρώπους, εμπνέοντας τους. Ακόμα κι αν αυτοί αρχικά δεν μπορούν να δουν «πάνω από την κορυφή του επόμενου λόφου».

Ο Gates συμφωνεί. Πρέπει να σου αρέσει η δουλειά σου. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε, το χτίσιμο της Microsoft «ήταν απίστευτα διασκεδαστικό». Έχει πει κατά καιρούς ότι αγαπά πολύ τη δουλειά του.

Γιατί όμως δεν αναφέρουμε εδώ κάποιες δεξιότητες, που θα σε φτάσουν στην επιτυχία; Το inc.com, έχει την απλή απάντηση. Στο εσωτερικό τους, αρκετές επιχειρήσεις… δεν είναι λαμπερές. Υπάρχουν διαφωνίες, προβλήματα ή λογιστικά στοιχεία που κουράζουν το μυαλό σου. «Αγκάθια» σαν αυτά, μπορούν να σε κάνουν να σταματήσεις. Εδώ έρχεται το πάθος, που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις. Ξεπερνώντας τα εμπόδια και τα άγχη.

Και κάτι ακόμα: Το πάθος είναι μεταδοτικό. Είναι κάτι που βλέπουν οι άλλοι. Έτσι, μπορούν και αυτοί να πάρουν έμπνευση από εσένα. Το πάθος δεν θα σε κάνει απαραίτητα δισεκατομμυριούχο. Είναι όμως σίγουρο ότι θα σε κάνει να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =