αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο στοιχείο που δεν έχουν ποτέ στον χαρακτήρα τους οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Το στοιχείο που δεν έχουν ποτέ στον χαρακτήρα τους οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Είναι δεδομένο ότι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στην επαγγελματική κορυφή και να αποκτίσουν πολλά χρήματα, κάτι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Τώρα όμως δεν θα δούμε τα στοιχεία που μπορεί να έχει η προσωπικότητα ενός εκατομμυριούχοι. Θα δούμε τι ΔΕΝ έχει.

Ο συγγραφέας Thomas Corley έκανε μια μελέτη 5 χρόνων προσπαθώντας να μελετήσεις τις ζωές, τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά των πλούσιων ανθρώπων. Διαπίστωσε λοιπόν, ότι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι -ειδικά αυτοί που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση- είναι αισιόδοξοι πάντα. Άρα το στοιχείο που δεν έχουν ποτέ στον χαρακτήρα τους είναι η απαισιοδοξία. Και μάλιστα, «αποκλείουν» και άλλους απαισιόδοξους ανθρώπους από το να τους πλησιάσουν.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, 9 στους 10 εκατομμυριούχους προσπαθούν να έχουν γύρω τους ανθρώπους που έχουν την ίδια θετική οπτική. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν θεωρήσουμε ότι οι συνήθειες και η προσωπικότητα είναι «μεταδοτικές». Ακριβώς όπως ένας αρνητικός άνθρωπος μπορεί να μειώσει τη διάθεση σε ένα δωμάτιο, ένα αισιόδοξο άτομο μπορεί να το ανυψώσει.

Και μάλλον έτσι είναι. Μην ξεχνάμε την άποψη που έχει παραθέσει ο διάσημος business coach, Tim Ferriss. «Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», λέει ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξηγεί, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seventeen =