αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο στοιχείο- έκπληξη που ξεχωρίζει τους σπουδαίους leaders από τους άλλους, σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Το στοιχείο- έκπληξη που ξεχωρίζει τους σπουδαίους leaders από τους άλλους, σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Είναι δύσκολο να δώσεις μια ξεκάθαρη απάντηση στο «τι χρειάζεται ένας leader για να φτάσει στην κορυφή». Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησαν να δώσουν οι ερευνητές του Χάρβαρντ, Rasmus Hougaard και Jacqualine Carter. Και έκαναν μια έρευνα για να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τελικά τους σπουδαίους leaders, από τους άλλους.  Μελέτησαν πάνω από 1.000 επιχειρηματικούς ηγέτες σε περισσότερες από 800 εταιρίες. Και διαπίστωσαν ότι το Νο1 στοιχείο που κάνει την διαφορά, είναι η συμπόνια. Ναι, ίσως δεν το περίμενες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ομάδες που έχουν συμπονετικούς ηγέτες, πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, οι ομάδες αυτές έχουν καλύτερη συνεργασία στο εσωτερικό τους, ενώ είναι πιο πιστές στις εταιρίες τους.

Κάπως έτσι, οι σπουδαίοι leaders δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Όπου οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται να πουν την γνώμη τους, και η διακίνηση πληροφοριών γίνεται εύκολα και άμεσα. Επίσης, οι leaders αυτοί είναι προσιτοί και εξηγούν στα μέλη της ομάδας τους το «γιατί». Το μεγάλο σκοπό για τον οποίο πρέπει να εργαστούν κάθε φορά.

Πέρα από την καλύτερη απόδοση, οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στην ίδια εταιρία. Δεν είναι τυχαία η φράση που λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους, αλλά από τον εργοδότη ή τον προιστάμενο τους. Εδώ γίνεται το αντίστροφο: Μένουν, γιατί είναι χαρούμενοι να δουλεύουν με τον προϊστάμενο τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + three =