αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα άνοιξε δύο θέσεις εργασίας, έλαβε 5.000 βιογραφικά και… τα απέρριψε όλα

Το πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα άνοιξε δύο θέσεις εργασίας, έλαβε 5.000 βιογραφικά και… τα απέρριψε όλα

Όταν ένα ξενοδοχείο με τη φήμη του Four Seasons ζητά προσωπικό, και ειδικά σε μία εποχή που η ανεργία “θερίζει”, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι οι αιτήσεις που θα λάβει από ενδιαφερόμενους θα είναι χιλιάδες. Αυτό που δεν είναι όμως καθόλου αναμενόμενο είναι ότι… κανείς από αυτούς δεν θα πάρει τη θέση!

Ακούγεται παράδοξο, όμως είναι αλήθεια: όπως αναφέρουν πληροφορίες του mononews.gr, η Four Seasons έχει λάβει περί τις 5.000 αιτήσεις από Έλληνες που ενδιαφέρονται να καλύψουν μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, που αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού: αυτήν του διευθυντή PR και αυτήν του διευθυντή μάρκετινγκ. Ωστόσο, όλες αυτές οι αιτήσεις κατέληξαν στον… κάλαθο των αχρήστων, αφού κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν κρίθηκε ότι είχε τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Four Seasons.

Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, σε μία χώρα η οποία φημίζεται για το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της, το οποίο μάλιστα είναι περιζήτητο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της υψηλής του κατάρτισης, το Four Seasons να μην μπορεί να βρει δύο μόλις ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά που ζητά. Φαίνεται πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι από 5.000 βιογραφικά που πέρασαν από τα χέρια των αρμοδίων του ξενοδοχείου, δεν υπήρχαν έστω πέντε ή δέκα που να ξεχώριζαν, βιογραφικά ανθρώπων με πτυχία, με εργασιακή εμπειρία και περγαμηνές.

Εκτός και αν στην Four Seasons τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας κάποιο πραγματικό… κελεπούρι να εμφανιστεί στις αιτήσεις. Χρόνος άλλωστε υπάρχει ακόμα, όπως και περιθώριο για μία τέτοια αναμονή. Όμως σε κάθε περίπτωση, η εντύπωση που προκαλεί η απόρριψη 5.000 αιτήσεων Ελλήνων ενδιαφερομένων αν μη τι άλλο είναι αλγεινή, και ενδεχομένως να αποπνέει μία έλλειψη εμπιστοσύνης στο ελληνικό εργατικό δυναμικό…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα έλεγες να εργαστείς ως Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στο πρώτο ξενοδοχείο Four Seasons στην Ελλάδα; Δες την αγγελία

Το πρώτο Four Seasons Hotel που θα δούμε στην Ελλάδα, αναζητά Director of Marketing- Που να στείλετε το βιογραφικό σας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 10 =