αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο πλάνο της HTC: Πουλά εργοστάσιο της, για να «ρίξει» χρήματα στην εικονική πραγματικότητα

Το πλάνο της HTC: Πουλά εργοστάσιο της, για να «ρίξει» χρήματα στην εικονική πραγματικότητα

Η HTC δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που κυριαρχούσε στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, καθώς παρά τις διαρκείς προσπάθειες των υπευθύνων της μοιάζει σαν ένας «ασθενής» που βρίσκεται στην εντατική, χωρίς να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η απώλεια των εσόδων είναι μεγάλη και γι΄ αυτό μοιραία οι υπεύθυνοι της ταϊβανέζικης εταιρείας είναι γνωστό ότι έχουν στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους, αφήνοντας πίσω το mobile division και δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στο VR.

Στο πλαίσιο αυτή της φιλοσοφίας και στρατηγικής, οι υπεύθυνοι της HTC πήραν την απόφαση να πουλήσουν ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τα κέρδη από την πώληση, μεταφέροντας περισσότερους οικονομικούς πόρους στην ανάπτυξη του VR. Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, το εν λόγω εργοστάσιο ξεπερνάει σε έκταση τα 114.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στην Σανγκάη. Από την πώληση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων η HTC θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 91 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φυσικά η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση δε σημαίνει απαραιτήτως και “λευκή πετσέτα” για το mobile division της HTC, η οποία με τη νέα σειρά HTC U συνεχίζει την πορεία της στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, φιλοδοξώντας ότι μία μέρα θα καταφέρει να ανακτήσει τη χαμένη της δόξα και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 7 =