αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ξεκίνημα στο Χάρβαρντ, το «όχι» στη Yahoo και οι συζητήσεις με τον Zuckerberg: Ο συνιδρυτής του Facebook αποκαλύπτει

Το ξεκίνημα στο Χάρβαρντ, το «όχι» στη Yahoo και οι συζητήσεις με τον Zuckerberg: Ο συνιδρυτής του Facebook αποκαλύπτει

Το 2004 μερικοί φοιτητές δημιουργούσαν μια πλατφόρμα, μέσα σε ένα φοιτητικό δωμάτιο. Όλοι τους σπούδαζαν στο Χάρβαρντ και δεν γνώριζαν τι θα ακολουθούσε. Η ομάδα εκείνη, δημιούργησε το Facebook (αρχικά TheFacebook). Μπορεί όλοι να ξέρουμε σήμερα τον Mark Zuckerberg, ωστόσο σε εκείνο το φιλόδοξο εγχείρημα είχαν συμβάλει και άλλοι νέοι. Ένας από αυτούς ήταν ο Richard Feloni.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τώρα, γυρνά τον χρόνο πίσω. Και μιλά για το πως ξεκίνησε η πλατφόρμα, η οποία αρχικά απευθύνονταν σε φοιτητές.

«Όταν φτάσαμε τους 6.000 χρήστες, όλοι φοιτητές του Χάρβαρντ, νιώθαμε εκπληκτικά», λέει ο ίδιος.

Φυσικά, σήμερα αυτά τα νούμερα μοιάζουν αστεία μπροστά στο μέγεθος του FB. Η πλατφόρμα άνοιξε και σε άλλα πανεπιστήμια, ενώ στη συνέχεια έκανε άνοιγμα στο ευρύ κοινό. Και ήρθε η εκτόξευση.

Ο Feloni θυμάται ακόμα την πρόταση εξαγοράς, η οποία ήρθε από την Yahoo μόλις 2 χρόνια μετά το λανσάρισμα του FB. Τότε ο Zuckerberg είχε πάρει μια απόφαση- έκπληξη. Και είπε το μεγάλο «όχι». Βλέποντας τα δεδομένα τώρα, ο Feloni εκτιμά ότι ο Zuckerberg έκανε τότε την σωστή επιλογή. Παρόλο που τότε έμοιαζε ως κάτι αρκετά ακραίο.

Δείτε όλα όσα είπε ο συνιδρυτής του Facebook, στο παραπάνω βίντεο. Ο οποίος τελικά κράτησε ένα πολύ μικρό ποσοστό της εταιρίας, που αρκούσε όμως για να τον κάνει δισεκατομμυριούχο. Μη ξεχνάμε, ότι σήμερα το FB έχει συνολική αξία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =