αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Νο1 «μυστικό» για να ξεκινήσεις μια κορυφαία επιχείρηση: Ο Mr Virgin εξηγεί

Το Νο1 «μυστικό» για να ξεκινήσεις μια κορυφαία επιχείρηση: Ο Mr Virgin εξηγεί

Βλέποντας πολλά μεγάλα brands να κυριαρχούν στον κόσμο, είναι πιθανό να σου έρθει στο μυαλό ένα απλό ερώτημα: Πως προέκυψαν όλες αυτές οι πετυχημένες ιδέες;

Αρκετές φορές, η «πηγή» είναι πιο απλή και καθημερινή από όσο νομίζει κάποιος. Το αποκάλυψε ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά από ιστορίες επιτυχίας. Ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Μίλησε για αυτό ακριβώς το πράγμα: Με ποιον τρόπο δημιουργούνται οι κορυφαίες επιχειρήσεις.

«Νομίζω ότι οι καλύτερες επιχειρήσεις δημιουργούνται από την απογοήτευση. Αν έχετε μια κακή εμπειρία με μια άλλη επιχείρηση στο παρελθόν, τότε σκεφτείτε ότι μπορείτε να το κάνατε καλύτερα!» λέει ο έμπειρος businessman.

Και έχει δίκιο, όπως σχολιάζει το inc.com. Η ιδέα για την Uber «γεννήθηκε» όταν οι συνιδρυτές του προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία να βρουν ταξί σε ένα παγωμένο βράδυ στο Παρίσι. Το Slack δημιουργήθηκε όταν οι founders του κατάλαβαν ότι θέλουν έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να μιλούν στο γραφείο. Και ο σχετικός κατάλογος είναι μακρύς. Μην ξεχνάμε και το δικό μας Taxibeat, η ιδέα για το οποίο δημιουργήθηκε μια ημέρα που ο ιδρυτής του, Νίκος Δρανδάκης, έψαχνε για ταξί χωρίς να έχει αποτέλεσμα.

Ο Richard Branson ξεκαθαρίζει: Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια απογοήτευση με μια δική σας επιχείρηση.Όπως τονίζει ο ίδιος, οι περισσότερες από τις εταιρείες που ξεκίνησε, από την Virgin Records (που πωλήθηκε για ένα δισεκατομμύριο δολάρια) μέχρι την Virgin Airlines, «γεννήθηκαν» από μια προσωπική απογοήτευση που αφορούσε μια άλλη εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eleven =