αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να είσαι έξυπνος δεν αρκεί. Ο Jeff Bezos παραθέτει το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να γίνεις πετυχημένος

Το να είσαι έξυπνος δεν αρκεί. Ο Jeff Bezos παραθέτει το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να γίνεις πετυχημένος

Ο Jeff Bezos έχει σήμερα μια περιουσία η οποία, σύμφωνα με το Forbes, φτάνει στα 82,6 δισ. δολάρια. Είναι άλλωστε ο ιδρυτής της Amazon, μιας εταιρίας που έχει εξελιχτεί σε τεχνολογικό γίγαντα. Και ενώ πολλοί θα περίμεναν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα θεωρεί ότι η εξυπνάδα, τα χρήματα ή τα skills μπορούν να σε φτάσουν στην επιτυχία, ο ίδιος βάζει στη συζήτηση ένα άλλο, λίγο πιο «ρομαντικό» στοιχείο.

Μιλώντας στους αποφοίτους του Princeton University, ο Bezos εξήγησε ότι το να είσαι έξυπνος δεν αρκεί. Πρέπει να έχεις και καλοσύνη. Αυτό είναι το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Ο Mr Amazon, έμαθε για τη σημασία αυτού, όταν ήταν 10 χρονών, και πέρασε ένα καλοκαίρι στο ράντσο του παππού και της γιαγιάς του στο Τέξας. Ο Bezos ήταν πάντα καλός στα μαθηματικά. Υπολόγιζε από στατιστικές, μέχρι τα ψώνια στο μπακάλικο.

Μια ημέρα λοιπόν, όπως σημειώνει το CNBC, καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ μπροστά βρίσκονταν ο παππούς και η γιαγιά του. Τότε, άκουσε μια διαφήμιση στο ράδιο, που έλεγε ότι η χρήση του τσιγάρου μειώνει τα χρόνια που θα ζήσεις. Ο ίδιος μισούσε το τσιγάρο, αλλά η γιαγιά του ήταν καπνίστρια. Αποφάσισε λοιπόν να υπολογίσει το πόσα χρόνια έχει «πάρει» το τσιγάρο από τη ζωή της, μέχρι τη δεδομένη στιγμή. «Εκτίμησα τον αριθμό των τσιγάρων ανά ημέρα, τον αριθμό των εισπνοών κ.ο.κ.» εξήγησε ο Bezos στους αποφοίτους.

Σε λίγο, ο 10χρονος τότε Bezos έγειρε προς το πρώτο κάθισμα και είπε στη γιαγιά του, ότι το τσιγάρο της έχει αφαιρέσει 9 χρόνια από τον χρόνο που θα ζούσε συνολικά. Ενώ περίμενε ότι θα επιβραβευτεί για τις αριθμητικές του ικανότητες, είδε τη γιαγιά του να ξεσπά σε κλάματα. Αμέσως ο παππούς του πήγε στο αμάξι στην άκρη. «Jeff, μια ημέρα θα καταλάβεις ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι καλοσυνάτος, παρά έξυπνος», του είπε ο παππούς του.

«Η εξυπνάδα είναι ένα δώρο. Η καλοσύνη είναι μια επιλογή», λέει τώρα ο Jeff Bezos.

Σημειώνοντας, ότι η καλοσύνη είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους μεγάλους στόχους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εύκολο πάντα να ακολουθείς τον «καλό δρόμο». Οι επιλογές πολλές φορές, είναι δύσκολες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =