αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες από όσες ξοδεύεις για να ζεις, δεν είναι μια καλή ιδέα»: Ένα ιδιαίτερο post από την Ελληνίδα της NASA

«Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες από όσες ξοδεύεις για να ζεις, δεν είναι μια καλή ιδέα»: Ένα ιδιαίτερο post από την Ελληνίδα της NASA

Μπορεί να ζούμε στην εποχή που η δουλειά έχει γίνει… η βασική μας ασχολία, σχεδόν σε όλη την διάρκεια της ημέρας, φαίνεται όμως ότι οι υπερβολικές ώρες εργασίας, δεν οδηγούν απαραίτητα στην επιτυχία. Αυτό τουλάχιστον λέει η Έλένη Αντωνιάδου, η Ελληνίδα που δουλεύει στη NASA.

Σε νέο της post στο FB, παραθέτει τις 4 συμβουλές της. Στο Νο1 έχει βάλει το εξής: «Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες από όσες ξοδεύεις για να ζεις, δεν είναι μια καλή ιδέα». Ενώ παράλληλα εξηγεί, ότι κομβικό ρόλο παίζει η ομαδική δουλειά. Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες στην δουλειά, όπως βρίσκεις και τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύεσαι στη ζωή.

1. Working more hours than you spent on living your life is never a good idea.2. Burning out isn't just about work…

Posted by Eleni Antoniadou on Freitag, 14. Juli 2017

Η Ελένη Αντωνιάδου γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή την Οξυά, Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας. Άρχισε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο την «Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Παράλληλα, επιλέχθηκε και φοίτησε στην Ακαδημία της NASA και δούλεψε ερευνητικά στο εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.

Το 2011, συνεισέφερε στην έρευνα που έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, βοηθώντας στη δημιουργία μια τεχνητής τραχείας για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή.

Σήμερα, είναι συν-ιδρύτρια της startup «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές» (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =