αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να δείχνεις ευάλωτος, σε κάνει σπουδαίο leader. Και συμφωνούν 3 διάσημοι businessmen

Το να δείχνεις ευάλωτος, σε κάνει σπουδαίο leader. Και συμφωνούν 3 διάσημοι businessmen

Συνήθως, βλέπουμε τους leaders να προσπαθούν να δείχνουν δυνατοί και ατρόμητοι. Πιθανότατα, σκέφτονται ότι πρέπει να δείχνουν πάντα αυτό το πρόσωπο προς τους εργαζομένους τους. Το αμερικανικό inc.com παρουσιάζει την άλλη πλευρά. Και επισημαίνει, ότι αυτό που μπορεί να σε κάνει σπουδαίο leader είναι ένα πράγμα: Να δείχνεις ευάλωτος.

Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό το στοιχείο μπορεί να σε κάνει πιο ανθρώπινο και να σε φέρει πιο κοντά με την ομάδα σου. Θα συνδεθείς συναισθηματικά με τους εργαζομένους σου και έτσι αυτοί θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για εσένα και την εταιρία.

«Συχνά στις επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι το να είμαστε αυυστηροί και να δείχνουμε ότι ”τα γνωρίζουμε όλα” είναι ο σωστός τρόπος. Αλλά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα, μια επιχείρηση χτίζεται στις σχέσεις. Οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη βασίζεται στην ευπάθεια και την ειλικρίνεια», τονίζει ο επενδυτής και επιχειρηματίας, Marcus Lemonis.

Ως leader, πρέπει πρώτα να αποκαλύψεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου, έτσι ώστε στη συνέχεια οι εργαζόμενοι να πουν και τις δικές τους, εξηγεί ο Lemonis.

Στο ίδιο δρόμο και ο Richard Branson. «Η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η απλότητα, είναι αληθηνές στον τρόπο που δουλεύουμε στη Virgin», έχει δηλώσει ο ίδιος. Όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ο γνωστός επιχειρηματίας είναι επίσης καλό στην ”επιλεκτικής εμφάνισης της αδυναμίας του”. Ξέρει το πότε πρέπει να φανεί αδύναμος και έτσι γίνεται πιο ανθρώπινος προς τους άλλους.

Ο best-seller συγγραφέας σε θέματα επιχειρηματικότητα και ερευνητής, Dr. Brené Brown, έχει και αυτός ίδια άποψη για το κατά πόσο πρέπει να είσαι ευάλωτος και να το δείχνεις. Αυτό είναι «η γενέτειρα της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της αλλαγής», τονίζει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ευπάθεια δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Όπως εξηγεί, κάθε γενναίος άνθρωπος που έκανε μια σπουδαία πράξη, το ένιωθε αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twelve =