αρχικηVIRALΤο μπουκάλι κρασιού που δεν σε λερώνει- Ποια είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Το μπουκάλι κρασιού που δεν σε λερώνει- Ποια είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Ένα σημαντικό πρόβλημα κατά το σερβίρισμα του κρασιού είναι το ποτό που ρέει στην εξωτερική πλευρά του μπουκαλιού. Συνήθως χρησιμοποιούμε μια πετσέτα γύρω από αυτό για να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Ωστόσο, ένας βιοφυσικός και λάτρης του κρασιού μάλλον βρήκε τη λύση. Ο Daniel Perlman, βιοφυσικός στο Πανεπιστήμιο Brandeis, αποφάσισε να βρει μια φτηνή και εύκολη λύση στο πρόβλημα.

“Υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που αποτρέπουν τη ροή του κρασιού στο λαιμό του μπουκαλιού όταν σερβίρουμε, αλλά κοστίζουν”, λέει ο Perlman, εφευρέτης ο ίδιος με περισσότερες από 100 πατέντες στο όνομά του.

Ο επιστήμονας ήθελε μια δωρεάν λύση που δεν θα απαιτούσε από τους λάτρεις του κρασιού να δώσουν χρήματα ούτε να κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να αγοράσουν ένα μπουκάλι κρασί και να το απολαύσουν με την ησυχία τους. “Δεν ήθελα να υπάρχει το πρόσθετο κόστος ή η ταλαιπωρία ενός εξαρτήματος”, συμπλήρωσε.

Παρακολούθησε πολλές φορές σε αργή κίνηση βίντεο με το μπουκάλι και κατάλαβε ότι η ροή ήταν πιο έντονη όταν αυτό ήταν γεμάτο. Το κρασί έφτανε στο χείλος και κάποιες σταγόνες έρεαν προς τα πίσω επειδή το γυαλί είναι υδρόφιλο (προσελκύει τα υγρά με βάση το νερό). Η σκέψη του ήταν ευφυέστατη… Χρησιμοποίησε ένα διαμάντι και έκανε ένα κυκλικό αυλάκι γύρω από το λαιμό της φιάλης, ακριβώς κάτω από το χείλος. Τώρα οι σταγόνες του κρασιού που ρέουν προς τα πίσω, συναντούν το αυλάκι και δεν μπορούν να το διασχίσουν με αποτέλεσμα να ακολουθούν την πορεία του κρασιού προς το ποτήρι. Για να τελειοποιήσει το μέγεθος και το βάθος του αυλακιού έκανε πολλές δοκιμές και τελικά διαπίστωσε ότι 2 mm πλάτος και 1 mm βάθος ήταν αρκετά για να μην μπορεί το κρασί να το διασχίσει.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − two =