αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο μεγάλο κυνήγι: Θέλουν να πιάσουν 13.000 μεγαλοφειλέτες του δημοσίου

Το μεγάλο κυνήγι: Θέλουν να πιάσουν 13.000 μεγαλοφειλέτες του δημοσίου

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταβιβάζονται και κατατάσσονται στη λίστα με τις «εισπράξιμες» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, άνω των 150.000 ευρώ που έχουν δημιουργηθεί ακόμη και πριν από ένα χρόνο.

Με στόχο το κυνήγι των «επαγγελματιών μπαταχτσήδων» που φορτώνουν συστηματικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία με χρέη, το υπουργείο Εργασίας μεταφέρει στο ΚΕΑΟ και τις οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, που καθυστερούν για χρονικό διάστημα άνω του χρόνου, όπως αναφέρει το euro2day.gr.

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που τροποποιεί τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται ως «εισπράξιμες» ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ. Στην πράξη, στο μητρώο του ΚΕΑΟ περνούν και οι μεγάλες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, ώστε το Κέντρο να έχει πλέον πλήρη εικόνα και να κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κεντρικό σχεδιασμό, θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, βάσει της οποίας το ΚΕΑΟ θα μπορεί να δημοσιοποιεί τη «μαύρη λίστα» των μεγαλο-οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς τα ταμεία, εφόσον δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Πριν από την κοινοποίηση, οι οφειλέτες θα ενημερωθούν από το ΚΕΑΟ με την προειδοποίηση να προσέλθουν για ρύθμιση στα Ταμεία πριν από την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =