αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο καλοκαιρινό πλάνο: 6 τρόποι για να μαζέψεις λεφτά για τις διακοπές σου

Το καλοκαιρινό πλάνο: 6 τρόποι για να μαζέψεις λεφτά για τις διακοπές σου

Μπορεί να είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να οργανώσεις από τώρα τις διακοπές σου. Ακόμα και αν δεν έχεις κλείσει δωμάτιο, καλό είναι να μπεις σε ένα πρόγραμμα, ώστε να μαζέψεις χρήματα, που θα μπορέσεις να χαλάσεις στις διακοπές χωρίς να βγεις εκτός budget.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μαζέψεις έξτρα χρήματα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Αρχικά πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο εσόδων- εξόδων για να δεις ακριβώς πόσα χρήματα έχεις στη διάθεσή σου, πόσα πρέπει να βάλεις στην άκρη για τα πάγια έξοδα και πόσα θα ήθελες να έχεις μαζί σου στις διακοπές. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να επαναπροσδιορίσεις τις καθημερινές σου ανάγκες και ‘θέλω’ ώστε να ελαττώσεις τα έξοδά σου. Εμείς σου προτείνουμε 6 τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου.

1. Φτιάξε καφέ στο σπίτι

Καλός ο διπλός καπουτσίνο που πίνεις κάθε μέρα, δεν λέω, αλλά αν παίρνεις κάθε μέρα καφέ απ’ έξω αυτό σημαίνει ότι ξοδεύεις 10 ευρώ την εβδομάδα, άρα γύρω στα 40 με 50 ευρώ. Δοκίμασε να φτιάχνεις καφέ από το σπίτι και να το παίρνεις σε θερμός ή έστω πάρε μέρα παρά μέρα καφέ απ’έξω.

2. Πάρε φαγητό σε τάπερ

Στο ίδιο concept με πριν, όσο απολαυστικό και να είναι το club sandwich, που τρως απ’ έξω σε βγάζει εκτός budget- ειδικά αν συνηθίζεις να παραγγέλνεις φαγητό 3-4 φορές την εβδομάδα. Οργάνωσε το ψυγείο σου και φτιάξε μόνη σου σαλάτες, ψητό κοτόπουλο και μακαρονάδες, που θα σου κοστίσουν πολύ λιγότερο από το να πάρεις έτοιμα. Σαφώς και είναι πιο χρονοβόρο και σημαίνει ότι θα πρέπει να κουβαλάς ταπεράκι στη δουλειά, αλλά σκέψου ότι τα χρήματα που θα γλιτώσεις, θα τα φας στην καλοκαιρινή άδεια.

3. Μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πεινασμένος

Αν κάνεις το λάθος και μπεις στο σούπερ μάρκετ πεινασμένος θα βγεις από εκεί κουβαλώντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Για να μην καταλήξεις, λοιπόν, με σως που δεν πρόκειται να φας ποτέ φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι και προσπέρασε τα ράφια με τα πατατάκια και τις έτοιμες πίτσες.

4. Κάνε ημιμόνιμο μανικιούρ (αν είσαι γυναίκα)

Αν πηγαίνεις κάθε εβδομάδα σε nail artist για να βάψεις τα νύχια σου, ο κουμπαράς σου δεν θα γεμίσει εύκολα. Σε περίπτωση που πιάνουν τα χέρια της κολλητής σου, ζήτησέ της να στα φτιάξει εκείνη αλλιώς κάνε ημιμόνιμο μανικιούρ, που δεν χρειάζεται εβδομαδιαία συντήρηση αλλά μηνιαία.

5. Βάλε ό,τι ψιλά έχεις στο πορτοφόλι σε έναν κουμπαρά

Είναι το πιο απλό τιπ, αλλά το πιο αποτελεσματικό. Κράτα στο πορτοφόλι σου τα κέρματα του ενός και των δύο ευρώ και βάλε στον κουμπαρά όλα τα υπόλοιπα. Έτσι και δεν θα χτυπάει σαν καμπάνα το πορτοφόλι σου και θα αποταμιεύσεις μερικά ακόμα ευρώ.

6. Εκμεταλλεύσου τις προσφορές στα μαγαζιά

Κάνε μια έρευνα αγοράς στα μαγαζιά για έκτακτες προσφορές και εκπτώσεις και προτίμησε συσκευασίες προσφοράς στα σούπερ μάρκετ. Θα δεις, ότι θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα κάθε φορά που βγαίνεις για ψώνια.

Πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =