αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο εξαώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που βγαίνει σε πληστηριασμό

Το εξαώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που βγαίνει σε πληστηριασμό

Ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πραγματοποιεί, σήμερα, η Eurobank, ως επισπεύδουσα της διαδικασίας για εξαώροφο κτήριο στην Αθήνα, που αποτελεί ένα από τα λιγοστά μεγάλα ακίνητα στην “καρδιά” κέντρου της Αθήνας που εκποιούνται. Το μερικώς μισθωμένο κτήριο, που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 140, είναι η έδρα της κτηματομεσιτικής εταιρείας Νέα Κτηματική από την οποία η τράπεζα διατηρεί απαιτήσεις συνολικού ύψους 508,6 χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά 38 ιδιοκτησίες θα βγουν στο σφυρί, δηλαδή γραφεία, καταστήματα και κυλικείο, με την τιμή εκκίνησης για καθένα να κυμαίνεται από 3.000 ευρώ έως 46.000 ευρώ. Εάν πουληθεί το σύνολο των ακινήτων, κάτι που θεωρείται απίθανο σύμφωνα με μεσίτες, το τίμημα που θα συγκεντρωθεί θα αγγίζει περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το ακίνητο λόγω της καλής τοποθεσίας του θα μπορούσε, ύστερα από αλλαγή χρήσης, να μετατραπεί σε συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων με στόχο τη βραχυπρόθεσμη μίσθωσή τους, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Δεν είναι, πάντως, το πρώτο ακίνητο της Νέας Κτηματικής που εκπλειστηριάζεται, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο, άλλαξε χέρια διαμέρισμα της εταιρείας στον τρίτο όροφο κτηρίου στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 84, στη συμβολή με την οδό Σεμιτέλλου.

Η Νέα Κτηματική

Η Νέα Κτηματική ιδρύθηκε το 1934 και αποτελούσε τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας του ομίλου Δραγώνα.

Ο Γιώργος Δραγώνας, γόνος μιας εκ των σημαντικότερων επιχειρηματικών οικογενειών της Αθήνας, διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 1974 μέχρι και το 2014 οπότε απεβίωσε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της 80ης εταιρικής χρήσης του 2014, ο κύκλος εργασιών της Νέας Κτηματικής ανέρχεται σε 204,8 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας διαμορφώνονται σε 279,6 χιλιάδες ευρώ.

Το 2014 οι ζημιές είχαν ανέλθει σε 3,5 εκατ. ευρώ από περίπου 2,8 εκατ. ευρώ το 2013 και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων μειώθηκε σε 6,9 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =