αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο εντυπωσιακό Hub γραφείων που θέλει να φτιάξει η εταιρία Reds στην Κάντζα

Το εντυπωσιακό Hub γραφείων που θέλει να φτιάξει η εταιρία Reds στην Κάντζα

Στο στάδιο της επεξεργασίας και αποστολής προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας του προεδρικού διατάγματος με τους όρους δόμησης βρίσκεται η νέα μικτής χρήσης ανάπτυξη της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων REDS, προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζεται σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα.

Η ανάπτυξη, που βρίσκεται στην τελική φάση ενός αδειοδοτικού μαραθώνιου που ξεκίνησε το 2006, φιλοδοξεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποτελέσει γραφειακό hub υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η τοποθεσία του πολυχώρου που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και διαθέτει εύκολη προσβασιμότητα μέσω Αττικής Οδού, Μετρό και Προαστιακού φέρεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι προσελκύει, ήδη, το ενδιαφέρον εταιρειών του εξωτερικού. Βέβαια, η εγκατάσταση στην Ελλάδα πολυεθνικών ομίλων συνδέεται και με τη χορήγηση ειδικών φορολογικών κινήτρων και εκπτώσεων επί του ισχύοντος φορολογικού συντελεστή, πρακτική που υιοθετούν χώρες, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Πολωνία.

a293fabf78294db1bee86407e6f6e322

Την ίδια στιγμή, οι γραφειακοί χώροι του Cambas project επιδιώκεται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς για υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις. Ωστόσο, ο ευρύτερος σχεδιασμός θα ακολουθεί τα πρότυπα της παλιάς Ευρωπαϊκής πόλης, όπου υπάρχουν εκτεταμένοι υπαίθριοι χώροι για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες με στόχο το συνδυασμό των δραστηριοτήτων αναψυχής, πολιτισμού και εργασίας.

Επίσης, τα ιστορικά διατηρητέα κτίρια θα αναδεικνύονται, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Το Cambas project, που θα απασχολεί 1.600 εργαζόμενους, υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =