αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας αλλάζει πρόσωπο. Και θα μπορείς να κυκλοφορείς περισσότερο με τα πόδια

Το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας αλλάζει πρόσωπο. Και θα μπορείς να κυκλοφορείς περισσότερο με τα πόδια

Σε τρίγωνο – πρότυπο μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας. Τους τελευταίους έντεκα μήνες ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη παραδώσει στους πεζούς εννέα πεζόδρομους, που έως πρότινος παρέμεναν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Αβραμιώτου, Καρόρη, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό έχει άρχισε η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οδών Λεωχάρους, Μιλτιάδου και Χαβρίου, στις οποίες θα ξεκινήσει η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και η εγκατάσταση υποδομών internet.

Όπως μεταδίδει ο Αθήνα 984, τα έργα θα συνεχιστούν τμηματικά σε δεκαεννέα (19) δρόμους του Εμπορικού Τριγώνου, ενώ οκτώ από τους 19 δρόμους που θα ανακατασκευαστούν είναι ήδη πεζόδρομοι (Μιλτιάδου, Σκουζέ, Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Ρόμβης, Θησέως και Αγίου Μάρκου).

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική για την Αθήνα προσπάθεια. Στο δίκτυο πεζοδρόμων δεν επιτρέπεται η στάθμευση τροχοφόρων. Η συνεργασία καταστηματαρχών, πολιτών και επισκεπτών, για την τήρηση των κανόνων στάθμευσης και διέλευσης, είναι κρίσιμη για την ταχύτερη δυνατή παράδοση του έργου στους πολίτες της Αθήνας και βέβαια την ουσιαστική μετατροπή του, σε μια περιοχή φιλική στους πεζούς.

Για τον σκοπό αυτό, η δημοτική αστυνομία, με την καθημερινή παρουσία της στην περιοχή, εντείνει τις προσπάθειες για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ώρες φορτοεκφόρτωσης που ισχύουν για τους επαγγελματίες της περιοχής είναι 07.00 έως 10.30 και από 14.30 έως 17.30.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 19 =