αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ελληνικό Bluegrowth σε φόρουμ στο Αμβούργο

Το ελληνικό Bluegrowth σε φόρουμ στο Αμβούργο

Στο διήμερο φόρουμ Επιχειρήσεων και Επιστημών για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Αμβούργο της Γερμανίας εκπροσώπησε τον Δήμο Πειραιά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης. Το φόρουμ διεξήχθη στο Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου, όπως σημειώνει και το Βήμα.

Ο κ. Κόκκαλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θεσμό «Bluegrowth» που υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά, έχοντας επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέδειξαν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας.

Όπως τόνισε: «Στον Πειραιά μία τολμηρή νοοτροπία εκκίνησης λοιπόν διαμορφώθηκε πριν δύο χρόνια. Το πρόγραμμα επώασης νέων βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών Bluegrowth (http://www.bluegrowth.gr/) με συνεργασία της Aephoria (http://www.aephoria.net/) και του Δήμου Πειραιά. Στον Πειραιά λειτουργούμε σε αυτό το ίδιο μήκος κύματος ιδεών υποστηρίζοντας τις ομάδες (startups) που τολμούν και επιχειρούν».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Οι επιχειρηματικές ιδέες τους εισάγονται στην κυψέλη του δικτύου Aephoria, ένα πρόγραμμα εκκόλαψης που βασίζεται στο τρίπτυχο άνθρωποι – πλανήτης – κέρδος. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του, το δίκτυο μας έχει εκπαιδεύσει 50 και πλέον ομάδες και έχει στηρίξει με τις υπηρεσίες του 15 startups που πλέον έχουν δημιουργήσει τις πρώτες νέες θέσεις εργασίας, εκπληρώνοντας τον αρχικό σκοπό του διαγωνισμού καινοτομίας Bluegrowth».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − two =