αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ελληνικό νησί στο οποίο οι βίλες ενοικιάζονται προς 11.500 ευρώ την εβδομάδα

Το ελληνικό νησί στο οποίο οι βίλες ενοικιάζονται προς 11.500 ευρώ την εβδομάδα

Χωρίς “ταβάνι” φαίνεται ότι είναι οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Μύκονο, καταγράφοντας νέα αύξηση το 2018, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property που καταγράφει τις τιμές και τις αποδόσεις των, πρώτης κατηγορίας, εξοχικών σπιτιών σε 30 προορισμούς στην Μεσογειακή Ριβιέρα.

Το 2018, το ενοίκιο, σε εβδομαδιαία βάση, αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, για μία μυκονιάτικη βίλα με εμβαδόν κατά μέσο όρο 250 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις. Με τιμή πώλησης 6.500 ευρώ / τ.μ. (από 6.000 ευρώ το 2017) και ενοίκιο, ανά εβδομάδα, ύψους 11.500 ευρώ το νησί των ανέμων καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη της Algean Property με τις υψηλότερες αποδόσεις και τιμές πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε όλη την Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το ρεκόρ των αφίξεων (+15,9% το 2017 έναντι του 2018), σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών (όπως το αεροδρόμιο Μυκόνου), έχουν καταστήσει το νησί ισχυρό μαγνήτη επενδύσεων από όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα, άνοδο, καίτοι οριακή (από 8,4% το 2017 σε 8,5%), καταγράφουν οι αποδόσεις των καλών εξοχικών της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η άνοδος του τουρισμού είναι η βασική αιτία για την αύξηση των αποδόσεων των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα. “Τα τελευταία χρόνια, η αγορά εξοχικής κατοικίας υπήρξε βοηθητικός πυλώνας του εγχώριου τομέα φιλοξενίας, καλύπτοντας τη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αύξηση των ενοικίων των εξοχικών κατοικιών, η οποία σε συνδυασμό με τη διόρθωση τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων, λόγω της κρίσης του 2008, εκτόξευσε τις επιδόσεις των δημοφιλών ελληνικών προορισμών” σημειώνεται στην έρευνα.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα της Algean property, εκτός από το νησί των Ανέμων, η Σαντορίνη και η Πάρος εμφανίζουν τις υψηλότερες αποδόσεις- όπως αυτές μετρώνται βάσει του ενοικίου και της αξίας μίας κατοικίας –σε όλη την Μεσόγειο, με τα τρία νησιά να αποτελούν σημείο αναφοράς για επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα. Έτσι, την πρώτη δεκάδα των περιζήτητων επενδυτικά περιοχών, σε όλη την Μεσόγειο, καταλαμβάνουν επτά ελληνικές περιοχές. Η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις και ακολουθούν η Τυνησία, η Σκιάθος, η Ρόδος, το Πόρτο Χέλι, οι Δαλματικές Ακτές, η Ελούντα και η Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι η έρευνα της Algean Property πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 3.000 ιδιοκτησίες με συγκρινόμενα χαρακτηριστικά.

Για κροίσους η Μύκονος- €11.500 το εβδομαδιαίο ενοίκιο βίλας

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eleven =