αρχικηVIRALΤο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να μεταμορφωθεί εσωτερικά, ανάλογα με τα γούστα σου (ΦΩΤΟ)

Το διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να μεταμορφωθεί εσωτερικά, ανάλογα με τα γούστα σου (ΦΩΤΟ)

Το αθηναϊκό δημιουργικό γραφείο Κ-Studio ανέλαβε τη δυναμική αναδιοργάνωση ενός διαμερίσματος 180τ.μ. στην καρδιά της πόλης, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο, λειτουργικό και ευέλικτο σπίτι για ένα νεαρό ζευγάρι. Η κύρια ιδέα για τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος είναι αποτέλεσμα της ανάγκης να διαχωριστούν οι ιδιωτικές περιοχές της κατοικίας από τους άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο στην περίπτωση του διαμερίσματος αυτού, ο διαχωρισμός δεν είναι μόνιμος, αλλά με χρηστικά «έξυπνο» τρόπο παραμένει ευέλικτος σε αλλαγές και μεταμορφώνει εξολοκλήρου τον χώρο, όπως σημειώνει η LIFO. Η διαίρεση σ’ αυτούς τους δύο τύπους δημιουργεί προστατευμένους χώρους, μεγάλη ιδιωτικότητα και λύσεις απομόνωσης από το θόρυβο και παράλληλα δημιουργεί ένα οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί εύκολα να «μεταμορφωθεί» για να γίνει ένας κοινωνικός, φιλικός χώρος για ψυχαγωγία. Αυτό που ήταν σημαντικό για το πρότζεκτ «Boxed» ήταν να παραμείνει ανοικτή και ελεύθερη η ροή στο χώρο ώστε να ταιριάζει με το χαλαρό τρόπο ζωής ενός νεαρού ζευγαριού και να επιτρέπει στο φυσικό φωτισμό και αερισμό να διεισδύσει στο διαμέρισμα. Σε ένα διαμέρισμα οποιουδήποτε μεγέθους, τις περισσότερες φορές ο κάθε χώρος καλείται να φιλοξενήσει πολλαπλές λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεση του χρήστη, καθώς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως αλλαγές στο φυσικο φωτισμό.

Οι πολλαπλές λειτουργίες καθορίζουν την ανάγκη για ευέλικτα όρια που δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ποικιλία στη διάταξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + five =