αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο διάστημα είναι το «νέο ίντερνετ», λέει ο Jeff Bezos- Τι ακριβώς εννοεί

Το διάστημα είναι το «νέο ίντερνετ», λέει ο Jeff Bezos- Τι ακριβώς εννοεί

Πριν από περίπου 50 χρόνια, ο Jeff Bezos είδε τον Neil Armstrong να κάνει το μεγάλο βήμα στο φεγγάρι. Και ήταν μια στιγμή που την θυμάται σε όλη του τη ζωή. Τώρα, ως ιδρυτής της Amazon, λέει ότι το διάστημα είναι το επόμενο σύνορο. Το «νέο ίντερνετ» όπως είπε σήμερα (20/10), σε event στο Σαν Φρανσίσκο.

Τι ακριβώς εννοεί όμως ο Jeff Bezos, με αυτή την αινιγματική δήλωση του; Με απλά λόγια, αυτό που θέλει να πει είναι ότι όπως τώρα το ίντερνετ είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης για τους νέους επιχειρηματίες, έτσι στο προσεχές μέλλον θα είναι το διάστημα. Άλλωστε ο ίδιος ήδη δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι, με την εταιρία Blue Origin.

Σαφώς, μέχρι τώρα υπάρχουν προβλήματα, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος.

«Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές σε σχέση με το πως κινούμαστε στο διάστημα. Όπως αντίστοιχα είχε γίνει το 1995 με την Amazon και το… πρωτόγονο τότε ίντερνετ», είπε μεταξύ άλλων ο Jeff Bezos.

Έφερε μάλιστα το εξής παράδειγμα: «Δύο νέοι μέσα στην εστία τους, μπορούν να ανακαλύψουν εκ νέου μια βιομηχανία. Αλλά δύο νέοι μέσα στην εστία τους, δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή τίποτα ενδιαφέρον στο διάστημα». Όπως είπε πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Elon Musk με την εταιρία SpaceX, εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουν πρώτα από όλα τα μειώσουν το κόστος του ταξιδιού στο διάστημα.

Όπως λέει ο ίδιος, στην παρούσα φάση υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, που εμποδίζουν τον εκάστοτε επιχειρηματία να δραστηριοποιηθεί στο διάστημα. Και το κόστος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =