αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό τρικ του Bill Gates για να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει και να γίνεις πετυχημένος

Το απλό τρικ του Bill Gates για να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει και να γίνεις πετυχημένος

Όταν πρόκειται για συμβουλές καριέρας προς τους νέους, η συζήτηση μπορεί να είναι ατελείωτη. Και υπάρχουν πολλές απόψεις πάνω στο θέμα. Ίσως το μεγαλύτερο ερώτημα όλων: Τελικά, το πάθος κάνει την διαφορά; Πρέπει να ασχοληθείς με κάτι που είσαι παθιασμένος ή να ασχοληθείς με κάτι που φέρνει αποτέλεσμα, με την προοπτική να το αγαπήσεις στην συνέχεια;

Αν όλοι ακολουθούσαν το πάθος τους, μάλλον ο κόσμος θα ήταν (ακόμα περισσότερο) γεμάτος με άνεργους μουσικούς ή αθλητές.

Μήπως πρέπει να κάνεις λίγο πιο ρεαλιστικά πλάνα, και να ασχοληθείς με μια δουλειά που μπορεί να σου φέρει χρήματα; Και να έχεις φυσικά τα απαραίτητα skills για να την κάνεις. Είναι δεδομένο, ότι σε όλη αυτή τη συζήτηση δεν υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση. Ωστόσο, η πρώτη κατηγορία, έχει βρει έναν μεγάλο υποστηρικτή. Τον Bill Gates.

Ναι, ο ιδρυτής της Microsoft πιστεύει ότι το πάθος κάνει την διαφορά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε πει ότι στην εποχή μας μάλλον είναι καλύτερο για κάποιον νέο να ασχοληθεί με τις επιστήμες. Ωστόσο, σε πρόσφατο Q&A με φοιτητές του Χάρβαρντ, παρέθεσε μια ξεκάθαρη άποψη. Είπες στους νέους που είναι αναποφάσιστοι, ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με κάτι το οποίο είναι παθιασμένοι. Φυσικά δεν είναι όλοι οι 15αριδες ή 18αριδες παθιασμένοι με κάτι επαγγελματικά. Ωστόσο, αν βρεθήκατε να αφιερώνετε όλες τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακά σας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή γράφοντας ή να αθλείστε στην εφηβεία σας, ο Gates λέει ότι έχετε δώσει σαφή δείγματα για το που θέλετε να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας.

Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνεις ιδρυτής μιας εταιρίας δισεκατομμυρίων ή βραβευμένος ποιητής. Ίσως γίνεις ένας freelancer προγραμματιστής, web content specialist ή personal trainer. Αλλά η Gates λέει ότι εάν αγαπάς κάτι αρκετά και το κάνεις όταν κανείς δεν σε «κοιτάζει» και το κάνεις με λίγα χρήματα αρχικά, είναι πολύ πιθανότερο να αγαπάς πραγματικά αυτό το αντικείμενο, και να ρίξεις όλη τη δουλειά που χρειάζεται για να γίνεις expert σε αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + three =