αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ένα πράγμα που μοιάζει θετικό, αλλά σε σαμποτάρει στις συνεντεύξεις για δουλειά

Το ένα πράγμα που μοιάζει θετικό, αλλά σε σαμποτάρει στις συνεντεύξεις για δουλειά

Όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, συνήθως θέλεις να κινηθείς «by the book». Έτσι ώστε να φτάσεις στην θέση εργασίας που τόσο θες. Πάντα προσαρμόζεις το βιογραφικό σου, επενδύεις πολύ χρόνο στο να μάθεις τα πάντα για την εταιρία στην οποία πας και κάνει πρόβες μπροστά στον καθρέφτη, για να απαντήσεις τέλεια στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

Κάπως έτσι, πας σε όλες τις συνεντεύξεις. Εκεί φαίνονται όλα να κυλούν καλά. Άλλα για τον έναν ή τον άλλο λόγο, τελικά δεν είσαι εσύ αυτός που επιλέγεται για τη θέση. Την πρώτη φορά το θεωρείς φυσιολογικό. Το ίδιο και τη δεύτερη. Μπορεί να μην ήσουν εσύ ο κατάλληλος για τη θέση ή μπορεί η εταιρία να βρήκε κάποιον με λιγότερα χρήματα.

Αν όμως οι απορρίψεις είναι συνεχόμενες, μάλλον πρέπει να εξετάσεις τι δεν κάνεις καλά. Το αμερικανικό The Muse, εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, το οποίο μοιάζει θετικό, αλλά στην πραγματικότητα σε σαμποτάρει στις συνεντεύξεις που πας.

Στις job interviews, πολλοί υποψήφιοι πέφτουν σε μια παγίδα. Αναλώνονται υπερβολικά, μιλώντας για το πόσο θαυμάζουν την εκάστοτε εταιρία και το πόσο πολύ θα ήθελαν την θέση για την οποία γίνεται η συζήτηση. Αυτός μοιάζει καλό, σωστά; Δείχνει το πάθος σας για την επιχείρηση, όπως θα σκεφτεί κάποιος.

Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: Δεν είναι αυτό που περιμένει να ακούσει η εταιρία από εσάς. Οι υποψήφιοι εργοδότες θέλουν να μάθουν τι αξία θα φέρετε εσείς στην εταιρία τους. Νοιάζονται -κυρίως- για το τι μπορείτε να κάνετε εσείς για αυτούς και όχι το αντίστροφο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι εργοδότες θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα από ταλαντούχους ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μιλήσεις για το πως θα βοηθήσεις την εταιρία με τις δεξιότητες σου και την εμπειρία σου. Από την άλλη, το πόσο μπορεί να… αγαπάς την εταιρία, έχει μικρή σημασία σε αυτή τη φάση.

Φυσικά, δεν είναι απαγορευτικό να μιλήσεις μα καλά λόγια για την εταιρία και για τη θέση που είναι ανοιχτή. Ωστόσο, χρειάζεσαι προσοχή. Αν μονοπωλήσεις τη συζήτηση, εστιάζοντας εκεί, μάλλον θα επιλεχθεί τελικά κάποιος άλλους υποψήφιος. Ο οποίος θα έχει μιλήσει για το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για την εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 2 =