αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο άρθρο του Bloomberg που συζητήθηκε: Μπορεί να έχεις μισό εκατ. followers στο YouTube, αλλά να είσαι φτωχός

Το άρθρο του Bloomberg που συζητήθηκε: Μπορεί να έχεις μισό εκατ. followers στο YouTube, αλλά να είσαι φτωχός

Ένα άρθρο του Bloomberg έγινε viral τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους του YouTube και συζητήθηκε όσο κανένα άλλο. Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Offenburg στη Γερμανία, το 96.5% αυτών που προσπαθούν να γίνουν YouTubers δε θα βγάλουν αρκετά χρήματα για να ξεπεράσουν το όριο της φτώχειας στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το κορυφαίο 3% των καναλιών με τα περισσότερα views, προσφέρει έσοδα $16.800 το χρόνο, λίγο πάνω από το όριο φτώχειας των ΗΠΑ που διαμορφώνεται στα $12.140 και στα $16.460 για ένα νοικοκυριό δύο ατόμων. Αυτοί που τα καταφέρνουν τελικά ανήκουν στο 1% των δημιουργών και συγκεντρώνουν από 2.2 έως 42.1 εκατομμύρια views το μήνα, ενώ κερδίζουν χρήματα και από χορηγίες ή άλλες συμφωνίες.

Αν δουλεύεις σε μία τηλεοπτική σειρά ή ένα τηλεοπτικό σόου, παίρνεις καλά λεφτά. Κι όμως μπορείς να έχεις μισό εκατομμύριο followers στο YouTube και να δουλεύεις ακόμα στα Starbucks. – Alice Marwick, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο University of North Carolina

Ειδικά τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά τη δημιουργία του YouTube μεγαλώνουν με videos από αγαπημένους τους YouTubers, μετατρέποντας το YouTube σε μια δημοφιλή επιλογή καριέρας. Ένα στα τρία παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 6-17 θέλουν να κάνουν το YouTube επάγγελμα.

Η δυσαναλογία στα νούμερα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Το 2006 το 3% των YouTubers συγκέντρωνε το 63% των συνολικών views. Δέκα χρόνια μετά, οι κορυφαίοι YouTubers παίρνουν 9 από τα 10 views, ενώ το 85% των YouTubers παίρνει 458 views το μήνα.

Το άρθρο λοιπόν συζητήθηκε πολύ, ενώ θέση πήρε και ο διάσημος YouTuber Casey Neistat, ο οποίος είναι αντίθετος με το άρθρο.

Αν και δε διαφώνησε με τα νούμερα, θεωρεί πως τα όνειρα κάποιου δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια κι αν το παιδί σας έχει κάποια όνειρα πρέπει να τα στηρίξετε πάση θυσία.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =