αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο άλλοτε… success story άφησε χρέη: 2 εκατ. ευρώ χρωστά στους πρώην εργαζομένους της η AirFastTickets

Το άλλοτε… success story άφησε χρέη: 2 εκατ. ευρώ χρωστά στους πρώην εργαζομένους της η AirFastTickets

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα ελληνικά success stories, όμως η προσγείωση ήταν απότομη. Ο λόγος για την AirFastTickets. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει τον «λογαριασμό» και φαίνεται ότι είναι μεγάλος. Αύριο Τρίτη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, οι πιστωτές της θα προχωρήσουν στον έλεγχο και την επαλήθευση των απαιτήσεών τους. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο στο Πρωτοδικείο Πειραιά και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Όπως πληροφορείται το Capital.gr, η εταιρεία οφείλει το ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ σε περίπου 120 εργαζομένους.

Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά; Κατά το διάστημα του ενός χρόνου περίπου, οπότε βρίσκονταν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, οι εργαζόμενοι παρέμεναν σε ομηρία: η εταιρεία δεν είχε δραστηριότητα, “κανένας” δεν τους απέλυε και ως εκ τούτου θα έπρεπε να κηρυχθεί σε πτώχευση ώστε να λυθεί η εργασιακή σχέση τους.

Όταν η AirFastTickets με την απόφαση 1563 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κηρύχθηκε σε πτώχευση, ο σύνδικος προχώρησε, όπως προβλέπεται, στην απόλυση του προσωπικού προς το οποίο η εταιρεία έχει δημιουργήσει χρέη 2 εκατ. ευρώ.

Μονόδρομος για την είσπραξη των οφειλών του προσωπικού είναι ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της AirFastTickets.

Ωστόσο, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, το ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνει ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αντικείμενα γραφείου, μπιλιάρδο, εξοπλισμό γυμναστηρίου, είδη γραφείου και έπιπλα, με την αξία τους να εκτιμάται σε 44,6 χιλιάδες ευρώ.

Με άλλα λόγια, όπως αναφέρουν στα Capital.gr πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, ο πλειστηριασμός των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ούτε τα δικαστικά έξοδα του δικαστικού αγώνα του προσωπικού δεν θα μπορούσε να καλύψει.

Γι’αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στον “μεγεθυντικό φακό” έχουν μπει μεταβιβάσεις ακινήτων και συναλλαγές με μετρητά, τα οποία εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι αποτελούν κομμάτι της περιουσίας της πτωχής εταιρείας, θα μπορούσαν να ενισχύσουν, βάσιμα, τις προσδοκίες των εργαζομένων για ικανοποίηση των οφειλών τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =