αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος; Ο Warren Buffett το είχε πει κάποτε σε έναν 14χρονο, με μια φράση

Τι χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος; Ο Warren Buffett το είχε πει κάποτε σε έναν 14χρονο, με μια φράση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από το 2004, θυμάται το αμερικανικό inc.com. Τότε, έγινε στην Omaha των ΗΠΑ έγινε ένα event στο οποίο μίλησε ο γνωστός επενδυτής, Warren Buffett. Συνολικά παρευρέθηκαν περίπου 20.000 άνθρωποι. Όμως, η καλή ερώτηση ήρθε από έναν 14χρονο. Ήταν μάλιστα μια μη επενδυτική ερώτηση.

Ο Justin Fong ρώτησε το εξής: Τι συμβουλή θα έδινε ο Buffett σε έναν νέο άνθρωπο όπως ο Fong σχετικά με το πως θα γίνει πετυχημένος.

Ο Buffett έδωσε την ξεκάθαρη απάντηση του. Και αυτή δεν ήταν επιχειρηματική ή οικονομική. «Είναι καλύτερο να βγαίνεις με ανθρώπους καλύτερους από σένα. Διαλέξτε συνεργάτες των οποίων η συμπεριφορά είναι καλύτερη από τη δική σου και θα παρασυρθείς προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο γνωστός επενδυτής.

Ο Warren Buffett δεν λέει απλώς σε έναν έφηβο να μείνει μακριά από τους bullies ή το παιδικό κάπνισμα στο πίσω μέρος του σχολείου. Διδάσκει ένα μάθημα ζωής για όλους μας, για την «απορρόφηση» των ίδιων skills και των χαρακτηριστικών των επιτυχημένων ανθρώπων. Από εκείνους που έχουν αποδείξει τις δεξιότητες και τα καλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους. Είναι αυτοί που θα μας οδηγήσουν στο να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες και άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας: Ένας διάσημος coach εξηγεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + eleven =