αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, για να πετύχεις τους στόχους σου τη σεζόν που έρχεται

Τι πρέπει να κάνεις τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, για να πετύχεις τους στόχους σου τη σεζόν που έρχεται

Είμαστε στην περίοδο που οι καλοκαιρινές διακοπές των περισσότερων τελειώνουν. Ο καιρός βέβαια παραμένει καλοκαιρινός, αλλά αυτό δεν έχει σημασία στη συζήτηση μας. Οι επιστροφές στα γραφεία είναι πολλές και όλοι κάνουν τα σχέδια τους για την σεζόν που έρχεται.

Πριν φτάσουμε όμως στο φθινόπωρο, υπάρχει κάτι πρέπει να κάνεις τώρα. Είναι σημαντικό, να διαχειριστείς σωστά τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους σου τη σεζόν που έρχεται. Το αμερικανικό FastCompany.com παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις ακριβώς αυτές τις ημέρες, έτσι ώστε να οργανωθείς καλύτερα.

1- Βρες που έχεις αποτύχει συνεχόμενα: Δεν μιλάμε για πράγματα στα οποία έχεις αποτύχει 1-2 φορές. Αλλά για κάτι στο οποίο ενδεχομένως έχεις αποτύχει πολλές συνεχόμενες φορές. Είναι δεδομένο, ότι αν ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Δες τι πήγε λάθος και τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά. Ίσως θα πρέπει να αποκτήσεις και κάποιες νέες δεξιότητες.

2-Σχεδίασε τις πρώτες μικρές αλλαγές: Όταν έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις να πετύχεις και γιατί δεν το έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, είναι η ώρα για να κάνεις τις πρώτες αλλαγές στο πλάνο σου. Δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνος. Μπορείς να συμβουλευτείς π.χ. κάποιον συνάδελφο. Μάλιστα, είναι καλό να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις κάποιες αλλαγές και συνήθειες ενώ είναι ακόμα καλοκαίρι. Έτσι ώστε το φθινόπωρο να είσαι έτοιμος.

3- Επανεξέτασε τις πηγές υποστήριξης: Πολλές φορές αποτυγχάνουμε, διότι λαμβάνουμε λάθος συμβουλές και υποστήριξη. Αν έχεις κάποιους συμβούλους ή μέντορες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείς το ποιοι από αυτούς σου παρέχουν πραγματική βοήθεια. Πιθανόν, να πρέπει να «αποσυνδεθείς» από αρκετούς. Και κάνε συναντήσεις για καφέ, με όσους θα συμπορευτείς και τη νέα σεζόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eight =