αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι μπορεί να σου συμβεί, όταν υπεραναλύεις τα πάντα

Τι μπορεί να σου συμβεί, όταν υπεραναλύεις τα πάντα

Είτε κάνεις κριτική στον εαυτό σου για ένα λάθος που έκανες την περασμένη εβδομάδα, είτε φοβάσαι για το πως θα φτάσεις στην επιτυχία αύριο, το να υπεραναλύεις τα πάντα μπορεί να σε οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Πέρα από το ότι οι άνθρωποι που… το σκέφτονται υπερβολικά συνήθως δεν προχωρούν σε πράξεις, αν πέσεις σε αυτή την παγίδα μπορεί να έχεις και άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως έχει προκύψει μέσα από έρευνες. Όπως σημειώνει το Inc.com, η υπερανάλυση πέρα από μια ενόχληση, είναι κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει από το να φτάσεις στην επιτυχία. Και θα δεις 3 βασικά σημάδια στον εαυτό σου.

1# Χαλάς την ψυχική σου υγεία: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Abnormal Psychology, έδειξε ότι το να υπεραναλύεις τα τα λάθη και τις αδυναμίες σου, μπορεί να πλήξει την ψυχική σου υγεία. Και να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο όπου τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

2# Δεν λύνεις τα προβλήματα: Με το να υπεραναλύεις τα πάντα, είναι πιθανό να φτάσεις στην «παράλυση». Να είσαι, δηλαδή, σε μια μόνιμη φάση σκέψης και να μην προχωράς σε δράση. Και φυσικά να μην λύνεις τα προβλήματα σου. Αυτοί που υπεραναλύουν τα πάντα, το κάνουν ακόμα και για μικρές αποφάσεις της καθημερινότητας. Και μάλιστα, ακόμα κι έτσι, δεν λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις.

3# Χάνεις τον ύπνο σου: Αν σκέφτεσαι συνεχώς τα πάντα, δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά το βράδυ. Είναι χρήσιμο να βάζεις τα θέματα που σε απασχολούν στην άκρη, και να ξεκουράζεσαι.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =