αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θα συμβούλευα τον 20χρονο εαυτό μου»: Εκμυστηρεύεται η Emilie Wapnick. Έχει τη δική της πλατφόρμα και μια TEDx ομιλία με 4 εκατ. προβολές

«Τι θα συμβούλευα τον 20χρονο εαυτό μου»: Εκμυστηρεύεται η Emilie Wapnick. Έχει τη δική της πλατφόρμα και μια TEDx ομιλία με 4 εκατ. προβολές

Η Emilie Wapnick τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Έχει ιδρύσει την πλατφόρμα Puttylike.com, μέσα από την οποία βοηθά τους ανθρώπους που έχουν πολλά ταλέντα και δεξιότητες, να τα μετατρέψουν σε μια σπουδαία καριέρα και ζωή. Η ίδια, έχει κάνει TEDx ομιλία, η οποία έχει περίπου 4 εκατ. προβολές μέχρι τώρα και έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.

Ωστόσο, όταν ήταν 20 χρονών, δεν είχε αποφασίσει τι είναι αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της. Δεν είχε μπει σε έναν δρόμο.

«Όταν ήμουν 20 χρονών, δεν είχα ιδέα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω» παραδέχεται η ίδια.

Όπως εξηγεί σε άρθρο της στο Thrive Global, «Ήμουν σίγουρη ότι ήμουν σε μια διαδικασία για να γίνω κάτι, αλλά δεν μπορούσα να δω ένα μονοπάτι μπροστά μου. Δεν ήξερα ποιο ήταν το πάθος μου». Η ίδια είχε πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι, αλλά δεν μπορούσε να επιλέξει ένα μόνο από αυτά, για να εστιάσει. Και να το μετατρέψει σε δουλειά.

Μετά από όλη την διαδρομή της, έχει καταλήξει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές και δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Έχει όμως επίσης καταλήξει, σε 3 βασικές συμβουλές, που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό της.

1- Η γραμμική καριέρα είναι εξαφανισμένη: Υπήρχε μια εποχή που έμπαινες σε μια δουλειά και έμενες εκεί… για όλη σου τη ζωή. Πλέον αυτό δεν υπάρχει. Σκεφτείτε το εξής: Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, ο μέσος Αμερικανός αλλάζει θέσεις εργασίας κάθε 4,2 χρόνια. Στην Ελλάδα της κρίσης, η αλλαγές είναι σίγουρα περισσότερες. Βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο, μπορεί να ασχοληθείς με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σπούδασες. «Η πορεία σου μπορεί να είναι ένα ζιγκ-ζαγκ» όπως λέει η Wapnick. Μάθε δεξιότητες και πειραματίσου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Και ετοιμάσου για αλλαγές πορείας.

2- Δημιούργησε τη δική σου εργασία: Καθώς προχωράτε στην ενήλικη ζωή σας, πολλοί άνθρωποι θα σας πουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις. Αλλά με τους γρήγορους ρυθμούς που εξελίσσεται η οικονομία και η τεχνολογία, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά θα συμβεί κάθε φορά. Με τα εργαλεία που έχουμε τώρα στη διάθεση μας, μπορούμε να κινηθούμε στο δικό μας μονοπάτι και να ανοίξουμε μια επιχείρηση. Μπορείς να ανοίξεις ένα online κατάστημα, και να έχεις πελάτης από την άλλη άκρη του κόσμου.

«Σκέψου έξω από το κουτί» τονίζει η Emilie Wapnick.

3- Δεν χρειάζεται να διαλέξεις: Μπορεί πολλοί να λένε ότι πρέπει να διαλέξεις ένα πεδίο, για να γίνεις πετυχημένος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μέσα στα χρόνια θα συναντήσετε καταπληκτικούς ανθρώπους που κάνουν πολλά πράγματα. Κάποιος μπορεί να είναι προγραμματιστής/ κωμικός/ συγγραφέας, ταυτόχρονα. Πολλοί το κάνουν από ανάγκη, πολλοί από επιλογή επειδή η ποικιλία τους ταιριάζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =