αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θα έκανα διαφορετικά, αν δημιουργούσα σήμερα το Facebook»: Ο Μαρκ Ζούκερμπερκ εξηγεί

«Τι θα έκανα διαφορετικά, αν δημιουργούσα σήμερα το Facebook»: Ο Μαρκ Ζούκερμπερκ εξηγεί

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημιούργησε το Facebook το 2004, σε ηλικία 19 ετών. Σήμερα, μετά από το success story που έχει καταγράψει, ο ίδιος λέει ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω και γινόταν πάλι έφηβος, πάλι θα δημιουργούσε κάτι σαν το Facebook.

«Ο τρόπος που χτίζεις μια επιχείρηση, πρέπει να έχει να κάνει με την αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο» σημειώνει ο ιδρυτής του Facebook. Όπως έχει πει ο Ζούκερμπεργκ σε συνέντευξη του, έφτιαξε το κοινωνικό δίκτυο, γιατί ήθελε να φέρει κοντά τους ανθρώπους που φοιτούσαν στο πανεπιστημίου. Αν έπρεπε σήμερα να ξεκινήσει από την αρχή, θα εργαζόταν ξανά για ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τι θα έκανε όμως διαφορετικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αν ξεκινούσε σήμερα το FB; Θα εστίαζε περισσότερο στην mobile εφαρμογή ή σε κάποια άλλη «τεχνολογία του μέλλοντος», όπως έχει πει ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, η κεντρική ιδέα θα παρέμενε η ίδια.

Είναι ξεκάθαρο, ότι μετά από τόσα χρόνια ο Mr Facebook διαθέτει περίπου τις ίδιες απόψεις, σχετικά με το πως πρέπει να χτίσεις μια επιχείρηση. Και στόχος για τους νέους επιχειρηματίες, όπως εκτιμά ο Ζούκερμπεργκ, πρέπει να είναι να φέρουν κάποια αλλαγή στον κόσμο, και όχι το να βγάλουν άμεσα πολλά χρήματα. «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν κάποιοι, είναι ότι βλέπουν τη δημιουργία μιας επιχείρησης απλά ως business» έχει πει ο ιδρυτής του Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − three =