αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είδαμε στην «πρεμιέρα» του Athens Science Festival 2017 (ΦΩΤΟ)

Τι είδαμε στην «πρεμιέρα» του Athens Science Festival 2017 (ΦΩΤΟ)

Μπαίνοντας στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι αυτές τις ημέρες, καταλαβαίνεις αμέσως ένα πράγμα: παντού «κυριαρχεί» το Athens Science Festival 2017. Και η ίδια ατμόσφαιρα θα παραμείνει εκεί, μέχρι τις 2 Απριλίου. Το It’s Possible, βρέθηκε στην «πρεμιέρα» του event, η οποία έγινε σήμερα Τετάρτη.

Πολλά projects, πολλή τεχνολογία και πολλοί νέοι άνθρωποι. Όλα αυτά, βρίσκονται διασκορπισμένα στον χώρο, ενώ το σλόγκαν του φετινού φεστιβάλ είναι «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας». Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν φυσικά οι νέες τεχνολογίες, με την εικονική πραγματικότητα, τα ρομπότ και τα drones να κεντρίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή, φοιτητές και μαθητές από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δικά τους projects.

Ξεχωριστή θέση στο event, έχει και το Future Zone. Ένας ειδικά διαμορφωμένος την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε η γνωστή αλυσίδα Πλαίσιο. Με την εταιρία να παραθέτει εκεί προς δοκιμή, πολλά από τα νέα τεχνολογικά προϊόντα που διαθέτει. Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίνων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Ενδεικτικό της ανταπόκρισης του κόσμου πάντως, είναι το γεγονός πως η διοργανωτές αναμένουν ότι πάνω από 7.000 μαθητές θα επισκεφτούν συνολικά το event.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 17 =