αρχικηVIRALΤι γυρεύει έναν κυκλικό νησί μέσα σε βάλτο; Αυτή είναι η περίεργη ιστορία του The Outer Trial Bank

Τι γυρεύει έναν κυκλικό νησί μέσα σε βάλτο; Αυτή είναι η περίεργη ιστορία του The Outer Trial Bank

Ονομάζεται The Outer Trial Bank και είναι ένα κυκλικό τεχνητό νησί στο Wash της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα από τα δύο νησιά που κατασκευάστηκαν κατά τη δεκαετία του 1970 με σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα κυβερνητικό πείραμα σχετικά με τους υδάτινους πόρους της περιοχής. Το 1972, η κυβέρνηση ανέλαβε μια μελέτη για να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα της κατασκευής ενός παλιρροϊκού φράγματος στην περιοχή, για να συλλέξει σε δεξαμενή το γλυκό νερό από τους ποταμούς Witham, Welland και Nene.

Η μελέτη στόχευε επίσης στη δημιουργία πιθανών βελτιώσεων στη ναυσιπλοΐα, στην κατασκευή ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων και στην δημιουργία ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Ως μέρος της μελέτης ήταν και η κατασκευή ενός τεχνητού νησιού 3.2 χλμ. στην ακτή του Lincolnshire, με τις εργασίες να ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 1975.

Το νησί, που είναι γνωστό σήμερα στους ντόπιους ως “ντόνατ”, λόγω του σχήματός του, έχει διάμετρο 250 μέτρα, ενώ στο κέντρο του υπάρχει μια δεξαμενή 2,5 στρέμμ. Όπου θα γινόταν και η συλλογή του γλυκού νερού. Το σχέδιο, όμως, απέτυχε θεαματικά επειδή οι όχθες του νησιού δημιουργήθηκαν από λάσπη που προήλθε από τον αλμυρό βάλτο, προσθέτοντας αλάτι στο αποθηκευμένο γλυκό νερό. Τώρα το νησί έχει αποκτήσει νέα σημασία ως βιότοπος πουλιών, με περίπου 3.000 ζευγάρια θαλάσσιων πτηνών να τα χρησιμοποιούν ως φωλιά.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 9 =