αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι γίνεται με τις θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ: Οι Κινέζοι μιλούν για τα πλάνα τους

Τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ: Οι Κινέζοι μιλούν για τα πλάνα τους

«Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τις αμοιβές στον ΟΛΠ, οι οποίες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται στους εργαζόμενους με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν και με το προηγούμενο καθεστώς». Την επισήμανση αυτή έκαναν στη Ναυτεμπορική κύκλοι της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, απαντώντας στην ουσία επί της χθεσινής ανακοίνωσης της ΟΜΥΛΕ που κάνει λόγο για «μονομερή εφαρμογή του νόμου 4024/2011 που προβλέπει τις μειώσεις των μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Οι ίδιοι κύκλοι έστειλαν μήνυμα σταθερότητας προς τους εργαζόμενους, αφού -όπως τόνισαν- η συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι σε ισχύ θα εφαρμοστεί κανονικά.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζουν στο λιμάνι οι Κινέζοι. «Αλλαγές που έχουν σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας στο λιμάνι» σημειώνουν χαρακτηριστικά στη «Ν» κύκλοι της διοίκησης του ΟΛΠ, οι οποίοι απαντούν ευθέως και στο ερώτημα που θέτει η ΟΜΥΛΕ αναφορικά με το «δεν θα γίνουν άδικες απολύσεις», που είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ captain Fu στη διάρκεια του Αυγούστου.

«Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς που σέβεται την εργασία του» σημείωσαν χαρακτηριστικά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Ν», ακόμα και τώρα, μετά την αλλαγή στη διοίκηση, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται σε συγκεκριμένα πόστα και να εργάζονται δεν ήταν καν μέσα στο λιμάνι. Από την πλευρά της η ΟΜΥΛΕ υποστηρίζει: «Τους επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν “δίκαιες” ή “άδικες” απολύσεις. Η λύση της εργασιακής σχέσης προσδιορίζεται για όλο το προσωπικό από συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένες διαδικασίες που καθορίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο και στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =