αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι έμαθα από τον μέντορα μου, Steve Jobs»: Εξηγεί ο «πατέρας του Ethernet»

«Τι έμαθα από τον μέντορα μου, Steve Jobs»: Εξηγεί ο «πατέρας του Ethernet»

Ίσως ένα κομμάτι από το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τον Bob Metcalfe. Ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας της Xerox τη δεκαετία του ’70 και πρόκειται για έναν από τους εφευρέτες του Ethernet. Ναι, της τεχνολογίας που ένωσε τους υπολογιστές. Το 1979 ο Metcalfe ίδρυσε την δική του εταιρία με το όνομα 3Com Corp και η οποία φυσικά εστίαζε στο Ethernet.

Κάπου εκεί το προσέγγισε ο Steve Jobs, με σκοπό να εξαγοράσει την εταιρία του και να την ενσωματώσει στην «οικογένεια» της Apple.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Steve Jobs, ούτε για την Apple. Αλλά είχα ξεκινήσει τη δική μου εταιρία και για αυτό τον απέρριψα» λέει τώρα ο Bob Metcalfe.

Ωστόσο, η συνέχεια… ήταν απρόσμενη. Αφού ο Steve Jobs όχι μόνο δεν θύμωσε, αλλά βοήθησε τον Metcalfe σε όλη τη διάρκεια των ’80s. «Η εταιρεία μου ωφελήθηκε πολύ από την υποστήριξη του Steve και είναι ένας από τους ήρωές μου» σημειώνει ο ίδιος στο CNBC.

Η κορυφαία χρονιά για την 3Com Corp θεωρείται το 1999 όταν και έκανε ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας τα 5,7 δισ. δολάρια. Το 2010 συγχωνεύθηκε με τη Hewlett Packard.

Ο Bob Metcalfe θεωρούσε τον Jobs ως μέντορα του. Παρόλο που ο ιδρυτής της Apple ήταν 10 χρόνια μικρότερος του. Ποιο ήταν όμως το βασικό πράγμα που έμαθε από τον Jobs; Ο Metcalfe είναι ξεκάθαρος: «Για να φτιάξεις ομελέτα, πρέπει να σπάσεις αυγά». Ενώ παράλληλα, πρέπει να είσαι ΟΚ με τους ανθρώπους που δεν θα σε συμπαθήσουν. Είναι μέρος της επέκτασης των ορίων.

Επίσης, ο Metcalfe έμαθε από τον Jobs τη σημασία του να φτιάχνεις τεχνολογικά προϊόντα για το ευρύ κοινό και όχι μόνο για την τεχνολογική κοινότητα. Κάτι που το είδαμε με τον πιο έντονο τρόπο με την σειρά προϊόντων «i» της Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 8 =