αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι έκαναν οι Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Elon Musk και Mark Cuban όταν ήταν 25 ετών

Τι έκαναν οι Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Elon Musk και Mark Cuban όταν ήταν 25 ετών

Σήμερα, είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι. Έχουν μπει στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και έχουν καταγράψει τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, λειτουργούν πλέον και συμβουλευτικά, μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους στους νεότερους. Μιλάμε για τους Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Elon Musk και Mark Cuban.

Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στις ιστορίες τους. Τι έκαναν, άραγε, όλοι αυτοί, όταν ήταν 25 χρονών;

Σε αυτή την ηλικία, ο Jeff Bezos ήταν εργαζόμενος στο τμήμα της ανάπτυξης software στην Bankers Trust. Λίγο αργότερα, έγινε και ο νεότερος αντιπρόεδρος της εταιρίας. Φυσικά, στη συνέχεια ίδρυσε την Amazon και έγραψε ιστορία.

Ο Steve Jobs στα 25 του γινόταν εκατομμυριούχος. Η Apple είχε μόλις μπει στο χρηματιστήριο, το 1980, και η αξία της είχε εκτοξευτεί στα 1,2 δισ. δολάρια. Ο Jobs ήταν ένας από τους 3 συνιδρυτές.

Το 2009, ο Mark Zuckerberg εργαζόταν πάνω στο FB ήδη για 5 χρόνια. Σε εκείνο το σημείο, η εταιρία έγινε για πρώτη φορα κερδοφόρα, φτάνοντας τους 300 εκατ. χρήστες. Με τον Zuckerberg να δηλώνει ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ναι, τελικά είχε δίκιο.

Στα 25 του, ο Mark Cuban δεν θύμιζε σε τίποτα τον αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο που είναι σήμερα. Θεωρείται επίσης ένας πετυχημένος επενδυτής. Τότε όμως εργαζόταν ως bartender! Αφού είχε μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο και είχε μετακομίσει στο Ντάλας. Δούλευε επίσης σε ένα μαγαζί που πούλαγε software για PCs, από όπου μάλιστα απολύθηκε.

Ο Elon Musk, στην ίδια ηλικία, έφτιαξε την πρώτη του εταιρία. Την Zip2. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση, η εταιρία εξαγοράστηκε από την Compaq προς 307 εκατ. δολάρια. Ο νεαρός Musk βρήκε έτσι χρήματα και ίδρυσε την επόμενη startup του, η οποία μετεξελίχτηκε στην Paypal. Τώρα ο ίδιος είναι ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + one =