αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤην 1η Σεπτεμβρίου θα περάσει κοντά από τη Γη ένας πραγματικά μεγάλος αστεροειδής

Την 1η Σεπτεμβρίου θα περάσει κοντά από τη Γη ένας πραγματικά μεγάλος αστεροειδής

Η διέλευση ενός διαστημικού αντικειμένου κοντά από τη Γη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο ο αστεροειδής που θα περάσει την 1η Σεπτεμβρίου είναι πραγματικά μεγάλος. Ο Florence – όπως ονομάστηκε – είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρατηρήσει η NASA από τότε που ξεκίνησε να κρατά αρχεία.

Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, ο Florence έχει 4.3 χιλιόμετρα διάμετρο και σε αυτό το μέγεθος μια σύγκρουση θα ήταν καταστροφική για εμάς. Ευτυχώς αυτή τη φορά, θα περάσει από απόσταση ασφαλείας 7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, 18 φορές περίπου την απόσταση Γης-Σελήνης. Η επόμενη φορά που θα πρέπει να ανησυχήσουμε για την τροχιά του Florence, θα είναι σε μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν επιστρέψει κάποια στιγμή μετά το 2500.

Ωστόσο η απόσταση είναι αρκετή για τα όργανα παρατήρησης της NASA. Την 1η Σεπτεμβρίου λοιπόν, όλα τα τηλεσκόπια και οι δορυφόροι θα είναι στραμμένοι προς το Florence, με σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα να ανυπομονεί για μετρήσεις. Ακόμα και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα μπορούν να δουν τον Florence χρησιμοποιώντας μικρά τηλεσκόπια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =