αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤζιμ Γιαννόπουλος: Ο ελληνοαμερικανός που έμαθε ότι απολύεται ενώ έκανε διακοπές στην Αντίπαρο, και τώρα κλείνει συμφωνίες 1 δισ. δολαρίων με την Κίνα

Τζιμ Γιαννόπουλος: Ο ελληνοαμερικανός που έμαθε ότι απολύεται ενώ έκανε διακοπές στην Αντίπαρο, και τώρα κλείνει συμφωνίες 1 δισ. δολαρίων με την Κίνα

Ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Γιαννόπουλος αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος στην Αμερική. Για 16 χρόνια ήταν ο πρόεδρος της FOX. Το καλοκαίρι του 2016 και ενώ βρισκόταν στις καθιερωμένες του ετήσιες διακοπές στην Αντίπαρο, έμαθε ότι πρόκειται να αντικατασταθεί με την Στέισι Σνάιντερ.

Ο 65χρονος βρέθηκε χωρίς δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του, ωστόσο παρά το μεγάλο σοκ, γρήγορα ανάκαμψε. Ανέλαβε το «τιμόνι» της Paramount, όπου στο παρελθόν είχε εργαστεί για πέντε χρόνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Hollywood Reporter, ο ηγέτης της Paramount μίλησε για την αναπάντεχη απόλυση από την Fox, τα σχέδια του για την Paramount και πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επηρεάζει τον χώρο του θεάματος.

Η ρισκέ επιλογή του να αναλάβει την ηγεσία της εμβληματικής Paramount, η οποία το 2016 ναυάγησε με απώλειες ύψους 445.000 δολ, και η ευκαιρία του να επαναφέρει την εταιρία στις παλιές της δόξες, τον εξιτάρει, όπως δήλωσε.

Όταν απολύθηκε

Όταν έμαθε τα νέα για την απόλυσή του από την Fox δήλωσε ότι ήταν αναπάντεχο για τον ίδιο υποστηρίζοντας ότι, «Όταν είσαι σε μία εταιρία για 26 χρόνια και πρόεδρός της για 16, αυτό είναι ένα πολύ καλό διάστημα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσω μία ποικιλία επιχειρηματικών επιλογών στους τομείς του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, γενικά των μίντια και της τεχνολογίας».

Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν νιώθει θυμό για την απόλυσή του, αλλά οδεύει μπροστά. «Ήταν ώρα για νέες περιπέτειες», δήλωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε τα μεγάλα ονόματα με τα οποία συνεργάζεται, τους J.J. Abrams, Leonardo DiCaprio, Marty Scorsese, Jerry Bruckheimer, David Ellison και Hasbro.

Όσο για την εκλογή του Τραμπ και αν το συγκεκριμένο γεγονός πρόκειται να επηρεάσει το είδος των ταινιών που δημιουργούνται η απάντησή του ήταν θετική, προσθέτοντας ότι, «Ωστόσο, δε θα καθρεπτίζουν τη δική μου πολιτική άποψη, αλλά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το κοινό».

Το ταξίδι στην Κίνα

Ακόμη, μίλησε για το ταξίδι του στην Κίνα, όπου τελικά «έσωσε» συμφωνία ενός δισεκατομμυρίου δολ. με την Shanghai Film Group και την Huahua Media.

Όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Apple ή η Google πρόκειται να αγοράσουν στούντιο, απάντησε ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη σε περίπτωση που οι δύο κολλοσοί δημιουργούσαν ακόμη και το δικό τους περιεχόμενο.

Τέλος, αναφορικά με την επιλογή του να συνεχίσει το χώρο και να μην συνταξιοδοτηθεί ακόμη στην Ελλάδα δήλωσε με χιούμορ ότι, «Ένιωσα ότι υπήρχε ακόμα ένα κεφάλαιο. Επιπλέον, η συζυγός μου μάλλον θα με σκότωνε, αν έμενα όλη την ώρα μέσα στο σπίτι και άρχιζα δικά μου πρότζεκτ, όπως μία ανακαίνιση».

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =