αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά, το βιογραφικό πρέπει να είναι 1 ή 2 σελίδων; Ας δούμε μερικά δεδομένα

Τελικά, το βιογραφικό πρέπει να είναι 1 ή 2 σελίδων; Ας δούμε μερικά δεδομένα

Έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ στο It’s Possible, ότι το ιδανικό βιογραφικό (αν υπάρχει τέτοιο) πρέπει να έχει έκταση μιας σελίδας. Ζούμε άλλωστε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Και οι HR Managers τα σκανάρουν συνήθως μέσα σε δευτερόλεπτα. Αν δουν κάτι μεγάλο σε έκταση, ίσως να μην κάτσουν να το διαβάσουν.

Αλλά τελικά, πρέπει το βιογραφικό να είναι πάντα μιας σελίδας; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει το αμερικανικό The Muse. Και όπως εξηγεί η απάντηση είναι… υποκειμενική. Αλλά ας δούμε μερικά δεδομένα, έτσι ώστε να καταλήξεις στο μοντέλο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Ποσότητα αλλά και ποιότητα. Όσο εξελίσσεται η καριέρα σου, κάποια παλαιότερα στοιχεία είσαι είναι περιττά σ το τωρινό βιογραφικό σου. Ειδικά αν έχεις αλλάξεις αρκετές ειδικότητες. Αν έχεις να βάλεις στο βιογραφικό σου κάτι σχετικό με τη θέση που ζητάς, κάνε το. Αλλιώς άσε τις περιττές πληροφορίες στην άκρη.

Καλύτερα 2 σελίδες, παρά… μικρά γράμματα. Μια άλλη κίνηση που κάνουν αρκετοί υποψήφιοι για να «μικρύνουν» το βιογραφικό τους, είναι να μικραίνουν τα γράμματα. Αυτό μάλλον δεν θα αρέσει στον HR Manager. Καλύτερα 2 σελίδες.

Αν είναι λίγο το «περίσσευμα», φτιάξε το. Από την άλλη μεριά, αν στην δεύτερη σελίδα έχεις να βάλεις μόλις 1 γραμμή, τότε είναι καλύτερο να αλλάξεις λίγο την συνολική διάταξη, έτσι ώστε να τα χωρέσεις όλα στην πρώτη σελίδα.

Συμπερασματικά: Ναι, η 1 σελίδα βιογραφικού μπορεί να είναι το καλύτερο. Αλλά μην το ρισκάρεις υπερβολικά. Αν για κάποιους λόγους «δεν σου βγαίνει», τότε χρησιμοποίησε και μια δεύτερη σελίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 9 =