αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα Wikileaks αποκάλυψαν τους τρόπους με τους οποίους η CIA παραβίαζε εύκολα τα iPhone

Τα Wikileaks αποκάλυψαν τους τρόπους με τους οποίους η CIA παραβίαζε εύκολα τα iPhone

Πρόσφατα το WikiLeaks έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα, που αποκάλυπταν διάφορους τρόπους με τους οποίους η CIA μπορούσε να παραβιάσει το κινητό σου, τον υπολογιστή ή την smart TV.

Αυτή τη φορά δημοσιεύει μια δεύτερη παρτίδα εγγράφων, που αποκαλεί Dark Matter. Μέσα από αυτά δείχνει πως η CIA έχει στην κατοχή της malware ικανό να μπει εύκολα στο iPhone ή το MacBook σου.

Ένα από τα εργαλεία που έχει η CIA ονομάζεται Sonic Screwdriver και επηρεάζει τους Mac υπολογιστές μέσω ενός Thunderbolt-to-Ethernet adaptor. Ο αντάπτορας είναι ικανός να επηρεάσει περισσότερο από έναν υπολογιστή, αν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από μια συσκευές. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, καθώς ο αλγόριθμος διεισδύει αυτόματα στη συσκευή όταν συνδεθεί ο αντάπτορας.

Όπως εξηγεί το Techblog.gr, το λογισμικό φτάνει στον πυρήνα του συστήματος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί. Το Sonic Screwdriver συγκρίνεται με το bug ονόματι Thunderstrike 2, που ανακαλύφθηκε στα Macs πριν από 2 χρόνια.

Τα άλλα δυο εργαλεία της CIA είναι τα Triton και Der Starke, και χρησιμοποιούνται για να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα υπολογιστών. Μπορούν να εκμεταλλευτούν υπολογιστές οπουδήποτε στον κόσμο και να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε αποθηκευμένα αρχεία και φακέλους. Όταν εγκατασταθεί στον υπολογιστή το malware είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί και λέγεται ότι παραμένει εκεί ακόμη και μετά από macOS reinstallation.

Στα έγγραφα το Wikileaks αποκαλύπτει και το εργαλείο NightSkies, το οποίο επηρέασε το iPhone 3G και το iOS 2.1. Το malware έδωσε στην κυβέρνηση πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες που περιείχε το smartphone καθώς και τη δυνατότητα εκτέλεσης απομακρυσμένων εντολών.

Τα εργαλεία αυτά είναι αρκετά παλιά, αλλά το ερώτημα είναι τα ανανέωσε η CIA για να λειτουργούν με τις σύγχρονες εκδόσεις των OS;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 10 =