αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤα cartoons «ζωντανεύουν» στην πόλη. Με το project Animation In Reality

Τα cartoons «ζωντανεύουν» στην πόλη. Με το project Animation In Reality

Πως θα σας φαινόταν να βλέπατε διάσημα cartoons να βγαίνουν βόλτα… στη γειτονιάς σας; ‘Η σε κάποια γνωστά σημεία στην πόλη. Εντάξει, δεν θα ήταν ακριβώς ζωντανά. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με τη «μαγεία» της φωτογραφίας. Και συγκεκριμένα με το project Animation In Reality, το οποίο κάνει τον γύρω των Social Media.

Μέσα από το συγκεκριμένο φωτογραφικό project, βλέπουμε γνωστά cartoons να ποζάρουν «μέσα» στον πραγματικό κόσμο. Και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Animation In Reality έχει προβληθεί σε γνωστά ΜΜΕ του εξωτερικού, ενώ έχουν κάνει αναφορά σε αυτό και αρκετά διάσημα πρόσωπα. Πίσω από το πρωτότυπο εγχείρημα, είναι ένας Έλληνας. Ο Γρηγόρης Μασούρας.

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για το πώς ξεκίνησε η ιδέα, με ποιον τρόπο έφτασε η φήμη του μέχρι το εξωτερικό, αλλά και το τι του έχουν ζητήσει διάσημα πρόσωπα, όπως η Irina Shayk.

Πως προέκυψε η ιδέα για το Animation In Reality;

Η ιδέα για το Animation In Reality προέκυψε πριν τρία χρόνια όταν αγόρασα ένα καινούργιο κινητό και, θέλοντας να δοκιμάσω τις δυνατότητες της κάμερας, άρχισα να φωτογραφίζω διάφορα σημεία της Αθήνας. Από ένα σύννεφο που είχα φωτογραφίσει και μου θύμιζε έντονα το σύμβολο του Batman. Εκεί μου γεννήθηκε η ιδέα να εντάξω στην καθημερινότητά μας διάφορα καρτούν.

Πρακτικά, πως δημιουργείται μια τέτοια φωτογραφία;

Μια τέτοια φωτογραφία για να δημιουργηθεί θέλει φαντασία..  Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, κάθε φωτογραφία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας για να τελειοποιηθεί.

Αρχικά οι φωτογραφίες σας ήταν με φόντο διάφορα μέρη στην Αθήνα. Στη συνέχεια επεκταθήκατε και σε άλλες τοποθεσίες. Ποια μέρη σκέφτεστε να «ντύσετε» με cartoons στο προσεχές μέλλον;

Ναι, η Αθήνα ήταν το φόντο στις πρώτες μου φωτογραφίες που έφτιαχνα γιατί το απαιτούσαν και τα project που έκανα. Δεν έχω σκεφτεί ποια θα είναι τα επόμενα μέρη προς το παρόν έχω περιοριστεί στα εξώφυλλα διάφορων περιοδικών και τις καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας.

Στις φωτογραφίες σας έχουν αναφερθεί ξένα ΜΜΕ και γνωστά πρόσωπα. Μπορείτε να μας πείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αλλά και πως έφτασε η φήμη σας μέχρι εκεί;

Η φήμη μου έφτασε μέχρι εκεί από το Istagram και από αφιερώματα σε διάφορα sites.  Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το post από ένα αφιέρωμα που είχε κάνει η Kris Jenner  στο facebook της, η Irina Shayk που ήθελε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία που είχα φτιάξει πριν την δημοσιεύσω εγώ και τώρα πρόσφατα κάποιες φωτογραφίες που έφτιαξα για  Marc Jacobs για να τις δημοσιεύσουν στα social media.

Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στα Social Media. Θεωρείτε ότι τώρα που ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, είναι το κατάλληλο timing για να αναπτυχθούν εγχειρήματα σαν το δικό σας;

Τα social media έχουν δύναμη και μπορούν να αναδείξουν αυτό που θες αρκεί να το διαχειριστείς σωστά.  Χωρίς υπερβολές και χωρίς να προσβάλλεις κάποιον.

Σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το καινοτόμο project σας σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να σας φέρνει κάποια έσοδα; (Αν δεν το κάνει ήδη) 

Προς το παρόν είναι το χόμπι μου. Κάνω κάτι που μου αρέσει και με διασκεδάζει και θέλω να το μοιράζομαι με τον κόσμο.

Ποια είναι η φωτογραφία, η οποία μέχρι τώρα είχε την μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό;

Χμμ, δεν έχω να απαντήσω κάτι σε αυτό, γιατί σχεδόν πάντα όταν ανεβάζω μια νέα φωτογραφία ξεπερνάει την προηγούμενη σε ανταπόκριση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =