αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 πράγματα που λένε οι πετυχημένοι άνθρωποι στον εαυτό τους κάθε ημέρα

Τα 7 πράγματα που λένε οι πετυχημένοι άνθρωποι στον εαυτό τους κάθε ημέρα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι συνήθως ξέρουν να «μιλούν» στον εαυτό τους. Με τρόπο θετικό. Ξέρουν πώς να καλλιεργήσουν την προσωπική τους ανάπτυξη. Αλλά πάνω από όλα, πιστεύουν στον εαυτό τους. Αν κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ εκείνων που πετυχαίνουν τους στόχους τους και εκείνων που αποτυγχάνουν, αυτό που συνήθως θα δεις ότι στην δεύτερη περίπτωση είναι φανερή η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Η επιχειρηματικότητα περιλαμβάνει μια δύσκολη διαδρομή. Όπως και πολλά άλλα επαγγελματικά μονοπάτια. Και είναι σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου για να αντέξεις. Χρειάζεται να είσαι υπομονετικός, θετικός και να μπορείς να καταλάβεις την πρόοδο που γίνεται. Αν είσαι υπερβολικά επικριτικός προς τον εαυτό σου σε κάθε βήμα που κάνεις, τότε είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις σύντομα.

Το αμερικανικό inc.com, σε ένα λίγο πιο… ψυχολογικό άρθρο, παρουσιάζει τα 7 πράγματα που λένε κάθε ημέρα στον εαυτό τους, κάθε ημέρα.

1# «Θα τα καταφέρω»: Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν σχέδια για την αποτυχία. Κάνουν όμως σχέδια για τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους. Είναι έτοιμοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Και έχουν ένα πλάνο, για να φτάσουν στον στόχο τους.

2# «Όλα στον κόσμο έχουν χτιστεί από ανθρώπους που δεν ήταν πιο έξυπνοι από εσένα»: Ναι, είναι φράση του Steve Jobs. Εκείνοι που επιτυγχάνουν τους στόχους τους, δεν βλέπουν τον κόσμο ως κάτι σταθερό ή ως πέτρα. Τον βλέπουν ως κάτι εύπλαστο, συνεχώς κινούμενο, έτοιμο να διαταραχθεί από την επόμενη μεγάλη ιδέα. Και βλέπουν τους εαυτούς τους ως το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει τη δουλειά.

3# «Δεν υπάρχει λάθος. Μόνο μάθημα»: Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα στην ζωή τους, βλέπουν τα λάθη ως μαθήματα. Δεν τα παρατάνε στο πρώτο λάθος. Αντίθετα κοιτούν να βελτιώνονται βήμα- βήμα.

4# «Εργάσου σκληρά, για να ξέρεις τι δεν ξέρεις»: Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εγωιστές ή πιστεύουν ότι “τα έχουν καταλάβει όλα”. Η αλήθεια είναι ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι εξαιρετικά ανοιχτοί, έτοιμοι και πρόθυμοι να μάθουν- πάντα κοιτούν για το επόμενο πράγμα που δεν ξέρουν.

5# «Ξέχνα τον ανταγωνισμό»: Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν εστιάζουν στον ανταγωνισμό. Κοιτούν τη δική τους επιχείρηση, τους πελάτες τους και στοχεύουν στο να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

6# «Πάρε χρόνο, για να το κάνεις σωστά από την αρχή»: Σε αντίθεση με πολλούς που λένε ότι πρέπει να ξεκινάς γρήγορα, ακόμα κι αν δεν είσαι έτοιμος, το inc.com λέει ότι είναι καλύτερο να πάρεις τον χρόνο σου έτσι ώστε να κάνεις ένα δυνατό ξεκίνημα. Αν είσαι κατά βάση σωστός από την αρχή, δεν θα χρειαστεί να κάνεις μεγάλες διορθώσεις στην πορεία.

7# «Ποτέ μην ξεχνάς το γιατί ξεκίνησες»: Οι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι, αυτοί που έχουν φτάσει στην κορυφή, δεν ξεχνούν ποτέ το γιατί ξεκίνησαν. Το γιατί έφτιαξαν την επιχείρηση τους. Είναι σημαντικό να μην αλλοιωθείς στην διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − six =