αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 ξένα business sites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τα 6 ξένα business sites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Η πρώτη κίνηση που κάνω το πρωί, είναι το άνοιγμα του laptop. Κάθε πρωί. Εντάξει, αυτό δεν είναι και πολύ καλό βέβαια, αφού κάποιες ημέρες είναι προτιμότερο να «αποσυνδέεσαι». Αν δεν μπορείς να το κάνεις για ολόκληρη την ημέρα (είναι το ιδανικό), τότε κάνε το έστω για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Στην περίπτωση μας δεν μπορεί να γίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πάμε παρακάτω.

Αφού λοιπόν ανοίξω το laptop, μια από τις πρώτες κινήσεις που κάνω, είναι να ανοίξω κάποια ξένα business sites, για να δω τι θεματολογία έχουν και να πάρω ιδέες για το It’s Possible.

Παρένθεση: ΟΚ, πριν κάνω αυτό, ανοίγω το Facebook. Αλλά δεν θα το αναλύσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Αρκετά λοιπόν από τα άρθρα, τα βίντεο ή τις συνεντεύξεις που θα δω στα εν λόγω ξένα sites θα γίνουν είτε μεταφράσεις για το It’s Possible (με αναφορά στην αρχική πηγή), είτε θα λειτουργήσουν ως ερέθισμα για να φτιάξω κάποιο άρθρο που «κουμπώνει» στην ελληνική πραγματικότητα.

Αυτά τα ξένα sites που ανοίγω κάθε πρωί, θα τα παραθέσω σε αυτό εδώ το άρθρο. Έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα, δεν βασίζονται στην επικαιρότητα και στην λογική του breaking news. Αλλά εστιάζουν περισσότερο στα stories, τα tips, τις συνεντεύξεις. Όσοι διαβάζετε το It’s Possible από τα πρώτα βήματα του, ίσως θα καταλάβετε ότι έχει «δανειστεί» αρκετά στοιχεία από τις εν λόγω ιστοσελίδες.

1# Entrepreneur.com: Συμβουλές, λίστες, συνεντεύξεις. Συνήθως τέτοια άρθρα θα δεις εδώ. Σπάνια θα δεις θέματα επικαιρότητας, ειδικά στις κεντρικές θέσεις. Κατά καιρούς, δημοσιεύει και ωραία γραφήματα.

2# Inc Magazine: Πάλι εστιάζει στα tips. Εδώ όμως το κάνουν πιο προσωποκεντρικά. Θα σου πει π.χ. για την τακτική που ακολουθεί ο Jeff Bezos ή ο Elon Musk. Μάλιστα, τα πρόσωπα που θα εστιάσει, μερικές φορές δεν είναι καν business. Μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης ή οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Πάντα, το «δένουν» κάπως με το business κομμάτι.

3# Forbes: Εντάξει, εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Θα δεις αρκετές ιστορίες επιτυχίας, αρκετές συμβουλές, πολλούς experts να μιλούν. Και φυσικά, κατά καιρούς θα δεις τις διάσημες λίστες του Forbes.

4# Thrive Global: Και εδώ υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά στοιχεία. Βάζοντας όμως μια σημαντική παράμετρο: Το πως θα είναι η ζωή και η καθημερινότητα σου καλύτερη. Θα δεις για παράδειγμα, το πως θα αποφύγεις το burnout, όταν εργάζεσαι σε γρήγορους ρυθμούς.

5# CNBC Make it: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μίνι site, μέσα στο αχανές του CNBC. Φιλοξενεί ιστορίες επιχειρηματιών, από τον Νο1, μέχρι επιχειρηματίες… 11 χρονών. Αρκετές συμβουλές, ενώ εστιάζει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

6# The Muse: Το συγκεκριμένο site δεν είναι καθαρά επιχειρηματικό. Μάλλον μπαίνει στην ευρύτερη κατηγορία των career sites. Δημοσιεύει συμβουλές καριέρας, αλλά και tips που αφορούν την αναζήτηση εργασίας. Συνήθως έχει μικρά κείμενα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις «στα γρήγορα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + seven =