αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 στοιχεία που πρέπει να έχεις για να φτάσεις στους μεγαλύτερους στόχους σου

Τα 5 στοιχεία που πρέπει να έχεις για να φτάσεις στους μεγαλύτερους στόχους σου

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη καλών ιδεών. Καλές ιδέες υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι λίγοι από αυτούς που έχουν καλές ιδέες, καταφέρνουν τελικά να τις κάνουν πράξη και να φτάσουν στην επιτυχία. Το γιατί κάποιος δεν καταφέρνει να φτάσει στον στόχο του, είναι φυσικά μια μεγάλη συζήτηση.

Το αμερικανικό Success.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 5 στοιχεία που πρέπει να διαθέτεις, για να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχους σου. ‘Η έστω να προσπαθήσεις να τους πετύχεις, εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες.

1# Να είσαι θετικός. Όλα αρχίζουν με τη θετική νοοτροπία. Πρέπει να πιστέψεις στις δυνάμεις σου. Φρόντισε επίσης να κάνεις παρέα με θετικούς ανθρώπους.

2# Να είσαι επίμονος. Ακόμα κι αν βλέπεις δυσκολίες. Ακόμα κι αν συναντήσεις ανθρώπους που θα σου πουν «όχι». Αυτά μπορούν να γίνουν «ναι», αν συνεχίσεις να προσπαθείς.

3# Μην βιάζεσαι. Τίποτα δεν έγινε μέσα σε μια ημέρα. Όλα τα success stories που βλέπεις γύρω σου χρειάστηκαν χρόνο. Έχε υπομονή και μην τα παρατάς.

4# Παρέμεινε στην πορεία σου. Στην διάρκεια της διαδρομής θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν από την πορεία σου. Αν όμως πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, δεν πρέπει να επηρεαστείς. Συνέχισε την πορεία σου, μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

5# Να εξελίσσεσαι. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι μόνιμα σε μια φάση μάθησης. Θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν νέα skills και γνώσεις. Κάνε το ίδιο. Ποτέ μην θεωρήσεις ότι είσαι σε ένα σημείο που «τα ξέρεις όλα». Και φυσικά κάνε τις κατάλληλες προσαρμογές στην διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 13 =