αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 σημεία- κλειδιά για να πετύχεις επιχειρηματικά μέσα στο 2017

Τα 5 σημεία- κλειδιά για να πετύχεις επιχειρηματικά μέσα στο 2017

Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Νέοι και παλιότεροι επιχειρηματίες κάνουν τα σχέδια τους για το 2017, με στόχο να καταγράψουν το δικό τους success story. Κάποιοι ελπίζουν… στην καλή τύχη που θα τους φέρει το νέο έτος. Όπως όμως σημειώνει το αμερικανικό site Entrepreneur.com, αυτό δεν αρκεί. Αν βασίζεσαι στην τύχη για να πετύχεις, τότε μάλλον καλύτερα να παίξεις σε κάποιο καζίνο, αφήνοντας όλα σου τα χρήματα στο κόκκινο ή στο μαύρο.

Η τύχη από μόνη της δεν πρόκειται να βοηθήσει. Υπάρχουν όμως πιο ρεαλιστικά πράγματα, τα οποία αν τα πράξει κάποιος, μπορεί να φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Ακολουθούν 5 σημεία- κλειδιά, θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, μέσα στο 2017.

1- Αφήστε πίσω σας τις προηγούμενες αποτυχίες: Υπάρχουν πολύ περισσότερες αποτυχίες, από ότι ιστορίες επιτυχίας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startups. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αποτυγχάνουν. Έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να το δεχτούμε. Επίσης, είναι πολύ σπάνιο να βρεις κάποιον που έφτασε στην κορυφή χωρίς να έχει αποτύχει πρώτα σε κάποιο ή κάποια projects. Για να φτάσεις στην τελική νίκη, πρέπει να μάθεις από τα λάθη σου και στη συνέχεια να προχωρήσεις μπροστά.

2- Δείξτε επιμονή κάθε ημέρα: Αν τις μισές ημέρες του μήνα ή του χρόνου χαλαρώνεις, τότε χάνεις την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεσαι εσύ και η επιχείρηση σου. Πρέπει να δίνεις το 100% των δυνάμεων σου κάθε ημέρα. Εργάσου, γνωρίζοντας ότι πρέπει να επωφεληθείς από το κάθε λεπτό που περνά.

3- Μοιράστε τις αρμοδιότητες: Το Entrepreneur.com λέει χαρακτηριστικά μια φράση: «Work ON your business» και όχι «Work IN your business». Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο, είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση ο ιδρυτής προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος τους, δουλεύοντας ακόμα και 18 ώρες τη μέρα, ενώ στη πρώτη περίπτωση βρίσκει του κατάλληλους συνεργάτες και μοιράζονται οι αρμοδιότητες. Σύμφωνα με το αμερικανικό site, ο δεύτερος τρόπος είναι πιο αποδοτικός, και μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Επιπλέον, σου αφήνει και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

4- Μάθετε πράγματα και βελτιωθείτε καθημερινά: Προσπαθήστε κάθε ημέρα να γίνεται καλύτεροι επιχειρηματίες. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό: σεμινάρια, μέντορες, coaches κλπ. Υπάρχει όμως και κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε πρωί και να έχει σημαντικό αντίκτυπο: να διαβάζετε. Το να διαβάσεις, για παράδειγμα, ένα βιβλίο που έχει γράψει ένας επιτυχημένος businessman μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης του και το πως λειτουργεί ο ίδιος. Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο κάθε ημέρα, αφιέρωσε 15 λεπτά στο διάβασμα.

5- Μην παραιτήστε: Η παραίτηση είναι για τους δειλούς. Είναι η εύκολη διέξοδος. Η πορεία μπορεί αν είναι δύσκολη, ωστόσο ακόμα και μπροστά στα εμπόδια μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να βρεις την ευκαιρία για να τα ξεπεράσεις τελικά. Ακόμα κι αν στην αρχή φαίνεται αδύνατο. Αν θες να πετύχεις, πρέπει να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι δεν θα παραιτηθείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =