αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν ξεκινήσεις μια επιχείρηση»: Ο επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

«Τα 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν ξεκινήσεις μια επιχείρηση»: Ο επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

Πολλοί νέοι άνθρωποι μπαίνουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας με σκοπό να δημιουργήσουν το «next big think». Κάποιοι τα καταφέρουν, αρκετοί άλλοι όχι. Ποια είναι όμως τα σημεία εκείνα, που μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να φτάσεις στην επιτυχία;

Ο μεγαλοεπενδυτής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, θεωρεί ότι υπάρχουν 5 σημεία- κλειδιά. Δηλαδή, πέντε πράγματα που πρέπει να σκεφτεί ένας επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει μια επιχείρηση. Και να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις.

1- Κάντε την έρευνα σας: Πριν ξεκινήσει μια επιχείρηση, ο Mark Cuban, διερευνά την βιομηχανία στην οποία πρόκειται να μπει. Έτσι ώστε να δει αν υπάρχουν ευκαιρίες και περιθώρια κέρδους. «Αποφεύγω να επενδύω σε βιομηχανίες που δεν γνωρίζω» λέει ξεκάθαρα ο ίδιος.

2- Ευέλικτο business plan: Αν νομίζεται ότι το επιχειρηματικό πλάνο σας πρέπει να φτιαχτεί… από πέτρα, ξανασκεφτείτε το. Πρέπει να φτιάξετε ένα σχέδιο που να είναι ανοιχτό σε αλλαγές.

3- Επανεξετάστε την στρατηγική για τη χρηματοδότηση: Το να ρίξετε χρήματα στην επιχείρηση σας είναι απαραίτητο. Αλλά πρέπει να το κάνετε με σωστό τρόπο. Μάλιστα ο Cuban ξαφνιάζει: «Να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να μην πάρετε χρηματοδότηση. Το να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με δικά σας κεφάλαια είναι ακόμα καλύτερο», λέει. Αν κάποιος χρειάζεται απαραίτητα χρήματα, είναι προτιμότερο να στραφεί πρώτα σε πλατφόρμες crowdfunding, όπως το Kickstarter, και μετά να απευθυνθεί σε επενδυτές.

4- Να είστε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό: «Να κάνεις τα πράγματα καλύτερα από ότι τα κάνουν οι άλλοι», θεωρεί σημαντικό ο γνωστός επενδυτής. Παράλληλα, ο Cuban συμπληρώνει ότι θα πρέπει να έχεις διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές, και πάνω σε αυτό το πλάνο να χτίσεις το προϊόν σου.

5- Μείνετε μακριά από τομείς… με συνωστισμό: Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να μπαίνουν σε έναν τομέα που είναι «γεμάτος». Εκεί οι πιθανότητες να πετύχει κάποιος, είναι πολύ λιγότερες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − seven =