αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις στο ξεκίνημα σου στην επιχειρηματικότητα

Τα 5 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις στο ξεκίνημα σου στην επιχειρηματικότητα

Εντάξει, όλοι κάνουμε λάθη. Ειδικά μπαίνοντας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Πολλές επιλογές ανοίγονται μπροστά σου, αρκετές πιέσεις, και deadlines που τρέχουν. Είναι λογικό να μην κάνεις πάντα την «τέλεια επιλογή». Βέβαια τα λάθη που γίνονται στην αρχή της επιχειρηματικής σου διαδρομής, μπορούν να σου προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Δεν έχεις την πολυτέλεια να ξοδεύεις χρήματα με λάθος τρόπους. Ούτε μπορείς να ξοδεύεις άπλετο χρόνο σε λάθος επιλογές.

Από την άλλη μεριά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις όλα τα λάθη. Τι μπορείς να κάνεις όμως; Να φτιάξεις έναν «χάρτη» έτσι ώστε να μην υποπέσεις σε κάποιες… χαζές παγίδες. Έτσι θα περιορίσεις τις λάθος επιλογές σου. Ακολουθούν 5 συγκεκριμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο ξεκίνημα σου στην επιχειρηματικότητα.

1# Δεν κοστολογείς τον χρόνο σου: Είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες. Είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν στον οποιοδήποτε… με τις ώρες, αρκεί να δείξει ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν. Είναι πρόθυμοι ακόμα και να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες. Λάθος. Δεν χρειάζεται να δίνεις δωρεάν χρόνο σε όλους, γιατί μετά δεν θα έχεις χρόνο για να εκπληρώσεις τα tasks που θες. Εξέτασε το πόσο μιλάς και με ποιον. Α και σιγά- σιγά πρέπει να έχεις κάποιες συγκεκριμένες τιμές για αυτά που προσφέρεις…

2# Δεν κοιτάς μακροπρόθεσμα: Αρκετοί νέοι, λόγω και του ενθουσιασμού, μόλις ξεκινούν μια επιχείρηση κοιτούν μόνο το τώρα. Κοίτα λίγο πιο μακροπρόθεσμα και κάνε το πλάνο σου.

3# Τα κάνεις όλα μόνος: ΟΚ το μπάτζετ μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μόνος. Δεν είσαι… ασταμάτητος. Δεν μπορείς να δουλεύεις 18 ώρες την ημέρα. Μοίρασε tasks και σε άλλους.

4# Μη ενεργός στα social media: Εντάξει, είμαστε στο 2018. Δεν γίνεται να αναπτύξεις το οποιοδήποτε brand αν δεν έχεις παρουσία στα social media. Αυτός είναι άλλωστε και ένας πιο οικονομικός τρόπος, για να δημιουργήσεις κοινότητες γύρω από την επιχείρηση σου. Α και δεν αρκεί να έχεις social media μόνο για την επιχείρηση σου. Πρέπει να έχεις και δικά σου, προσωπικά προφίλ. Να σε βρίσκει ο καθένας. Μην ξεχνάς κάτι ακόμα: Το personal branding είναι σημαντικό.

5# Δεν έχεις επαφές στο πεδίο σου: Μην κοιτάς τους άλλους στο πεδίο σου σαν «εχθρούς». Μπορείς να κάνεις μερικές καλές επαφές (ή ακόμα και συνεργασίες) με ανθρώπους στο ίδιο πεδίο με εσένα. Μπορεί να είναι και ανταγωνιστές σου θεωρητικά. Φτιάξε ένα καλό δίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 12 =